Bulgaria/alegeri: GERB pe primul loc în intențiile de vot, cu un procent în fața socialiștilor (sondaj)

Bulgaria/alegeri: GERB pe primul loc în intențiile de vot, cu un procent în fața socialiștilor (sondaj)

Partidul conservator bulgar GERB se plasează pe primul loc în intențiile de vot ale electoratului, devansând cu doar un procent Partidul Socialist, înaintea alegerilor legislative anticipate de la 26 martie, conform unui sondaj preelectoral dat publicității luni, informează Novinite.

Dacă scrutinul ar avea loc acum, cinci partide ar fi reprezentate în viitorul parlament, plasându-se peste pragul electoral de 4%.

Cu cel mare procent este creditată formațiunea GERB, condusă de fostul premier Boiko Borisov, cu 29,7% din intențiile de vot, urmată de Partidul Socialist Bulgar, prezidat de Kornelia Ninova, cu 28,7%.

Pe locurile următoare se situează Patrioții Uniți, o alianță electorală naționalistă, cu 9,9%, și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (DPS), cu 9%.

Partidul nou-înființat Volia, al omului de afaceri Veselin Mareșki, este ultimul care ar trece pragul electoral, cu 6,5%.

Din cele trei blocuri de dreapta care se vor prezenta în alegeri, niciunul nu este creditat cu accederea în Adunarea Națională.

Totuși, Blocul Reformist, partener în fosta coaliție de guvernare cu GERB, se apropie de prag, cu 3,4% din intențiile de vot.

Partidul de stânga AVB, condus de fostul președinte Gheorghi Părvanov (2002-2012), nu ar obține decât un scor de 2%.

Potrivit sondajului, un sfert dintre respondenți susțin că și-ar putea schimba opțiunea de vot până în ziua alegerilor.

Sondajul a fost realizat de Trend Research Center pentru cotidianul "24 Ore", între 2 și 9 februarie, pe un eșantion de 1.002 persoane, și are marjă de eroare de +/-3,1%.

Bulgaria este condusă în prezent de un guvern interimar, avându-l ca premier pe Ognian Gerdjikov, cu principala misiune de a pregăti alegerile anticipate convocate pentru data de 26 martie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina