Bulgăroaica Kristalina Gheorghieva nu mai concurează pentru preşedinţia Consiliului European (Boiko Borisov)

Bulgăroaica Kristalina Gheorghieva nu mai concurează pentru preşedinţia Consiliului European (Boiko Borisov)

Candidata Bulgariei, Kristalina Gheorghieva, este în afara cursei pentru preşedinţia Consiliului European, a anunţat luni la prânz premierul bulgar Boiko Borisov, după negocieri maraton între liderii UE cu privire la repartizarea funcţiilor de conducere la nivelul blocului comunitar, potrivit Reuters.

''Liberalii nu cedează în această privinţă. De aceea nu există nicio decizie'', a spus Borisov despre candidatura Kristalinei Gheorghieva la funcţia de preşedinte al Consiliului European, dar a adăugat că Italia şi statele membre ale Grupului de la Visegrad (Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia) o propun acum pe aceasta pentru funcţia de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Premierul Boiko Borisov a declarat că preferă totuşi să susţină un candidat al Bulgariei pentru o funcţie în noul executiv al UE. ''Ce este mai important pentru noi - un comisar cu un portofoliu real sau un negociator de înalt nivel?'', a întrebat retoric el. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia