Burleanu anunță că săptămâna viitoare vor fi depuse actele pentru naturalizarea portughezului Camora

Burleanu anunță că săptămâna viitoare vor fi depuse actele pentru naturalizarea portughezului Camora

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat sâmbătă seara, la finalul Supercupei României, că săptămâna viitoare vor fi depuse actele pentru naturalizarea jucătorului portughez al echipei CFR Cluj Mario Camora.

Acesta va deveni al doilea fotbalist naturalizat care va fi susceptibil de a juca pentru echipa națională a României după brazilianul William De Amorim, care a primit cetățenia română la 27 mai.

"Săptămâna viitoare se va finaliza pocedura de depunere a actelor în ceea ce îl privește pe Mario Camora. După aceea el intră într-o procedură care, în mod normal, am putea să o estimăm la 45-60 de zile, depinde de autorități. În momentul de față Camora este sigurul fotbalist în ceea ce privește naturalizarea", a spus Burleanu.

Întrebat dacă Supercupa României trebuia întreruptă din cauza ploii abundente, președintele FRF a evitat un răspuns direct: "Nu sunt arbitru. Arbitrul e cel care ia o astfel de decizie, nu noi, cei care stăm în tribună și facem premierea. A fost o Supercupă ploiasă. Ne așteptam să avem parte și de puțin mai mult fotbal, dar asta a fost vremea în această seară".

Răzvan Burleanu a menționat că gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat de autoritățile locale înaintea partidei echipei naționale a României cu Muntenegru, programată la 4 septembrie, în cadrul preliminariilor CM 2018. "Gazonul de aici (n.r. — de pe Cluj Arena) trebuie neapărat înlocuit, pentru că nu putem juca pe o asemenea suprafață cu Muntenegru în luna septembrie. Am discutat cu autoritățile locale care ne-au dat garanții că va fi schimbat gazonul. Mai ales că în luna august acest stadion va găzdui un concert și cu siguranță actualul gazon va fi distrus", a explicat Burleanu.

Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României la fotbal, sâmbătă seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat în mare parte pe o ploaie torențială .

William De Amorim a marcat singurul gol al partidei (86) și i-a adus campioanei Astra Giurgiu a doua Supercupă, după cea din 2014.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…