Burleanu, reacție după meciul Sepsi – Craiova: Șeful FRF a explicat ce urmează

Burleanu, reacție după meciul Sepsi – Craiova: Șeful FRF a explicat ce urmează

Fotbalul românesc se confruntă, de ani buni, cu o problemă în ceea ce privește comportamentul suporterilor pe stadioanele de fotbal. Nu o dată, echipa națională a suferit din această cauză, fiind nevoită să joace fie în fața unor tribune goale, fie închise pe jumătate. Acum, problema scandărilor xenofobe a lovit și Superliga românească. Ce-i drept, asistăm la acest caz, nu pentru că ar fi în premieră în întrecerea internă, ci pentru că, pentru prima dată, arbitrul a luat decizia regulamentară de a întrerupe partida.

Răzvan Burleanu, președintele FRF. FOTO: Arhiva Adevărul

De acum, acest meci suspendat va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Care va lua o decizie, analizând raportul arbitrului și cel al observatorului de joc. Cel mai probabil, Craiova va pierde acest meci cu 0-3, la masa verde. Răzvan Burleanu, șeful FRF, a oferit, astăzi, o prima reacție vizavi de incidentele de la Sfântu Gheorghe.

Poziția noastră, a Federației Române de Fotbal, e foarte clară. În primul rând, nu ne dorim să avem scandări, mesaje rasiste, discriminatorii și/sau xenofobe în societatea noastră. Pe de altă parte, arbitrul Chivulete a urmat un protocol în trei pași care se aplică și la nivel internațional. În perioada următoare, cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, care va decide în ceea ce privește incidentele petrecute la acest meci. Ne dorim ca stadionul să reprezinte un spațiu civilizat, unde poți să te duci cu copilul. Cu siguranță, e nevoie de intervenții în această zonă. Anumite grupuri de suporteri nu susțin acest mesaj. E important ca și autoritățile să poată să intervină atunci când aceste principii sunt încălcate“, a spus șeful fotbalului românesc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro