Burnout la jucătorii de poker – semne și prevenție

Burnout la jucătorii de poker – semne și prevenție

Burnout-ul este o problemă reală pe care mulți oameni ajung să o aibă la un moment dat în viață. De cele mai multe ori, burnout-ul este legat de activitatea de la locul de muncă sau de problemele din viața personală. În unele situații, de burnout pot fi afectați și jucătorii de poker online, mai ales dacă practică această activitate des.

Burnout-ul reprezintă o stare de epuizare fizică și psihică și are efecte negative în viața de zi cu zi a celor care suferă din acest punct de vedere. De cele mai multe ori, burnout-ul este provocat de stresul prelungit și de lipsa unui echilibru între muncă și viața personală.

În unele situații, inclusiv jucătorii de poker online se pot lovi de această problemă, mai ales dacă ignoră sfaturile specialiștilor. Platformele de poker online acordă o atenție deosebită jocului responsabil din toate punctele de vedere. Din acest motiv, la turnee se fac pauze regulate la fiecare oră, de regulă, în așa fel încât jucătorii să se poată dezmorți. De asemenea, utilizatorii sunt informați când au petrecut 60 de minute conectați.

Pentru cei mai mulți oameni, pokerul este o activitate recreațională. Oamenii intră, se distrează și, indiferent de rezultat, sunt mulțumiți că au jucat poker și și-au testat abilitățile. Cei din această categorie nu au riscul de a ajunge la burnout. Pentru un mic procent însă, pokerul a devenit o activitate de zi cu zi. Ei sunt profesioniștii din poker. Practic, jocul a devenit locul lor de muncă. Așa că riscul de burnout există.

Pokerul nu presupune un efort fizic intens, dar te solicită din punct de vedere mental. Ai nevoie să iei decizii rapide, să îți ții emoțiile sub control, să citești adversarii și așa mai departe. Când faci acest lucru în mod repetat, pentru o perioadă lungă de timp, s-ar putea să ai de suferit dacă nu ai o viață echilibrată.

Semne ale burnout-ului pentru jucătorii de poker

Primul semn că s-ar putea să ajungi la burnout este legat de scăderea motivației și a capacității de concentrare. În cazul în care simți că pasiunea pentru poker dispare și că nu mai ești la fel de motivat ca în trecut, un lucru pe care îl poți face este să iei o pauză.

De multe ori, pauzele ne ajută să redescoperim de ce ne plăcea un lucru atât de mult. În același timp, capacitatea de concentrare ar putea avea legătură și cu lipsa somnului. Nu ignora acest aspect. Jucătorii care trec prin burnout au un stil apatic și parcă nimic nu îi mai bucură. Nu uita că pokerul este întâi despre distracție și abia apoi despre rezultate.

Specialiștii au mai descoperit că jucătorii aflați la burnout au o tendință mai mare de a se enerva în timpul jocului. Este clar că în poker nu pot fi toate lucrurile așa cum ne dorim. În unele situații va fi inevitabil să te lovești de bad beat-uri. Important este să îți păstrezi calmul și să te gândești doar la mâna pe care o joci, nu la ce s-a întâmplat în trecut.

Ce să faci să te asiguri că nu ajungi la burnout

Adesea, printre cauzele burnout-ului la jucătorii de poker se află volumul de joc prea mare, gândirea obsesivă asupra rezultatelor și lipsa unui program clar. Te poți feri de aceste aspecte prin câteva lucruri simple pe care le poți implementa în rutina ta de zi cu zi.

  • Stabilește-ți un program clar în care să joci 
  • Asigură-te că ai o viață echilibrată, în care pui accent și pe alte activități 
  • Fă sport în mod regulat 
  • Încearcă să dormi 8 ore în fiecare noapte 

Aceste sfaturi se aplică în special celor care joacă zilnic, timp de câteva ore. E bine să știi de la început ce program ai pentru ziua respectivă și cât îți dorești să joci. Dacă o să joci cel puțin câteva ore, nu ignora pauzele, deoarece te vor ajuta enorm.

În același timp, pune accent și pe alte activități din viața de zi cu zi. O ieșire în natură te poate ajuta să te deconectezi și să-ți încarci bateriile. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că sportul are numeroase beneficii pentru jucătorii de poker (și nu numai).


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce avem noi aici?

2 BREAKING POT dispare din Parlament începând de luni!

3 Detaliul surprins pe telefonul lui Nicușor Dan în interviul cu Andreea Esca, apreciat de mii de români

4 „Mincinosule, farseorule, vicleanule” / „Cred că nu mai e sănătos la cap! Dacă te-a bătut și a luat un milion de voturi atunci ce să facem?”

5 ALERTĂ Becali / George Simion primește ordine de la un general din Cluj și o structură din Viena