Bursa a închis "pe roșu"; acțiunile Digi se depreciază pentru a doua zi consecutiv

Bursa a închis "pe roșu"; acțiunile Digi se depreciază pentru a doua zi consecutiv

Acțiunile DIGI au închis joi la 39 de lei, cu un leu sub valoarea cu care a intrat pe bursă marți, marcând a doua zi consecutivă de scădere, reiese din datele Bursei de Valori București (BVB).

Cel mai mult, pe piața reglementată s-au depreciat acțiunile Electroputere, cu 10,65%, urmată de Uztel cu 6% și de Ves cu 5,66%. Pe de altă parte, cele mai mari creșteri au fost remarcate la Retrasib de 13,96%, Petrolexportimport de 8,05% și Alumil Rom Industry de 5,45%.

Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la BVB s-a cifrat la 67,5 milioane de lei (14,7 milioane euro), din care schimburile cu acțiuni — 62,4 milioane de lei (13,6 milioane euro). Cu obligațiuni au fost tranzacții de peste 4 milioane lei.

Schimburi importante pe Bursa de la București au mai fost realizate cu titlurile BRD (21,4 milioane de lei), DIGI (16,8 milioane de lei) și OMV Petrom (5,24 milioane lei).

În ansamblu, Bursa de Valori București a închis cu o evoluție negativă a indicilor ședința de tranzacționare de joi, iar indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 12 acțiuni, a consemnat o depreciere de 0,31%. Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a coborât tot cu 0,31%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o depreciere de 0,23%.

BET-NG, care reunește 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, a consemnat o scădere de 0,38%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,27%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a "pierdut" 0,3%.

Pe AeRO, cele mai mari scăderi ale acțiunilor au fost la Amylon de—21,54%, LCS Imobiliar de—14,29% și Ascendia de—11,33%, iar cele mai mari creșteri la Iprochim de 20%, IFMA de 10% și Transporturi Auto Giulești de 7,38%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale