Bursa de la Bucureşti închide în scădere prima şedinţă a săptămânii

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o depreciere de 0,68% (7.005,96 puncte).

Valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la aproximativ 22,45 de milioane de lei (4,71 milioane de euro), iar schimburile cu acţiuni au reprezentat 21,38 milioane de lei (circa 4,49 milioane de euro).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 0,67%, cel al SIF-urilor, BET-FI, a câştigat 0,43%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe minus cu 0,17%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un recul de 0,58%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 0,19%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 9,86 milioane de lei, urmate de cele ale BRD - Groupe Societe Generale - 3,99 milioane de lei, şi ale Digi - 1,83 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Prodplast, care s-au apreciat cu 8,4%, Condmag (+6,9%) şi Şantierul Naval Orşova (+4,17%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Electroputere, care au pierdut 10% din valoare, Oltchim (-8,47%) şi Altur (-5,88%). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul stat paralel! Dezvăluiri uluitoare despre DIE, Mafia lui Ceaușescu! Ei conduc acum, din umbră, cini…

2 Noul arhiepiscop al Sucevei, Calinic, îi avertizează pe preoți să nu se implice în traficul de țigări și lemn

3 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

4 VIDEO Priviți aceste imagini din America!

5 Rău a ajuns Armata Română...