Bursa de la Bucureşti scade cu aproape 10% luni dimineaţa

Bursa de la Bucureşti scade cu aproape 10% luni dimineaţa

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de luni, iar la 10 de minute de la debut consemna tranzacţii în valoare de 14,23 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o scădere de 9,79%, până la 8.520,67 de puncte, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 9,56%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 10,18% din valoare, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 9,39%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 9,59%.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 12,44%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau societăţile Electroputere (+4,55%), Rompetrol Rafinare (+3,7%) şi MedLife (+3,62%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Carbochim (-10,81%), Prebet (-6,98%) şi Comelf (-6,91%).

Bursa de la Bucureşti evoluează, luni dimineaţa, în ton cu pieţele internaţionale. Principalele burse din Asia înregistrau pierderi semnificative, victime ale propagării epidemiei mondiale de coronavirus şi ale prăbuşirii pieţei petrolului, care a condus la o apreciere a yenului japonez în raport cu dolarul, transmite AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria