Bursa de Valori București a consemnat scăderi de peste 2% pe toți indicii în ședința de joi; rulajul s-a dublat

Bursa de Valori București a consemnat scăderi de peste 2% pe toți indicii în ședința de joi; rulajul s-a dublat

Bursa de la București a consemnat scăderi de peste 2% joi, cel mai afectat fiind indicele celor 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, BET-NG, care s-a depreciat cu 4,89%.

Indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 12 acțiuni, a consemnat o scădere de 3,83%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a coborât cu 3,69%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o depreciere de 2,39%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 3,69%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a "pierdut" 3,59%.

Valoarea totală a schimburilor realizate la BVB a depășit 113 milioane de lei (24,84 milioane de euro), dublu față de ședința de miercuri când rulajul fost de 54,3 milioane de lei (11,9 milioane de euro).

Cele mai severe scăderi au fost consemnate de acțiunile Conpet, care au "pierdut" 24,92% din valoare, Prefab (minus 8,33%) și Electroargeș (minus 7,46%).

Pe de altă parte, cele mai mari creșteri erau la Rompetrol Well Services, de 3,17%, Casa de Bucovina-Club de Munte — 1,37% și Erste Group Bank 1,01%.

Cele mai semnificative tranzacții pe Piața Reglementată au fost realizate cu acțiunile Banca Transilvania (33,63 milioane lei), Romgaz (19,15 milioane de lei) și Transgaz (12,29 milioane de lei).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…