Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere ultima şedinţă din an; tranzacţii de 19,3 milioane de lei

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere ultima şedinţă din an; tranzacţii de 19,3 milioane de lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor ultima şedinţă de tranzacţionare a anului, iar rulajul s-a situat la 19,3 milioane de lei, echivalentul a 4,14 milioane de euro.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o depreciere de 0,43%, coborând la 7.383,68 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 0,34%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe minus cu 0,68%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o apreciere de 1%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,17%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o creştere cu 0,21%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 7,08 milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz, cu 2,44 milioane lei, şi BRD - Groupe Societe Generale, cu 1,83 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au avut titlurile societăţii Turism Felix, care s-au apreciat cu 12,78%, Ropharma (+6,06%) şi Prebet (+4,35%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Oltchim, care au pierdut 14,81% din valoare, Electroputere (-6,67%) şi Amonil (-4,17%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc