Buzău: Bărbat sosit din Germania, primul pacient al spitalului de suport de la Râmnicu Sărat

Buzău: Bărbat sosit din Germania, primul pacient al spitalului de suport de la Râmnicu Sărat

Un bărbat aflat în carantină instituţionalizată după ce a sosit săptămâna trecută din Germania a fost transferat duminică seară la Spitalul municipal Râmnicu Sărat, unitate spitalicească suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

Este al 13-lea caz din judeţul Buzău de îmbolnăvire cu coronavirus, şase persoane fiind vindecate.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a declarat că "în linii mari, Spitalul din Râmnicu Sărat este pregătit pentru a prelua bolnavii de coronavirus".

"În conformitate cu procedurilor stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Buzău, s-au parcurs toate etapele pentru ca spitalul şi personalul medical de aici să fie pregătit pentru momentul în care vor trata pacienţi infectaţi cu COVID-19. După două săptămâni de pregătiri, reprezentantul DSP, venit ieri pentru a verifica circuitele gândite şi realizate de medicii râmniceni, a apreciat că totul este în regulă. Există echipamente de protecţie pentru tot personalul, conform protocoalelor în vigoare, pentru aproximativ 10 zile, urmând ca în săptămâna care urmează să fie aduse echipamente, medicamente şi materiale de protecţie pentru perioada următoare. De asemenea, sunt aşteptaţi şi medicii pe care Ministerul Sănătăţii îi va detaşa la Râmnicu Sărat pentru a asigura deficitul din spital', a mai declarat primarul.

Potrivit acestuia, dintre cele 13 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus din judeţul Buzău, acesta este primul tratat într-o unitate spitalicească din judeţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro