Buzău: Fostul secretar de stat Horațiu Anghelescu, adus cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune - surse

Buzău: Fostul secretar de stat Horațiu Anghelescu, adus cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune - surse

Horațiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor în perioada guvernului Cioloș, a fost ridicat de polițiștii buzoieni joi dimineața pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, la locuința sa din municipiul Buzău având loc și o percheziție, desfășurată sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare.

Horațiu Anghelescu, care este și președintele Asociației Pro Democrația Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuința sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menționate.

În dosarul respectiv este vorba de operațiuni fictive cu cu materiale de construcții, achiziții și prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare.

Polițiștii buzoieni efectuează joi dimineață 27 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din trei județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală.

'Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și din municipiul București. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite', se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii pun în aplicare 15 mandate de aducere, iar la activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Vrancea, Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cercetările urmând să fie continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

AGERPRES / (AS — autor: Dorin Ivan, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

4 Așa o fi?

5 Băăă...