Buzău: Percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor fapte cu violenţă; patru tineri, reţinuţi

Buzău: Percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor fapte cu violenţă; patru tineri, reţinuţi

Poliţiştii au efectuat 12 percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor fapte cu violenţă, în urma cărora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri deţinute ilegal, iar patru persoane au fost reţinute, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Potrivit sursei citate, joi şi vineri, peste 80 de poliţişti buzoieni, din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, criminalistică, rutieră şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat activităţi şi percheziţii pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, la locuinţele unor persoane bănuite de implicare în săvârşirea unor fapte cu violenţă, percheziţiile fiind efectuate în baza mandatelor emise de Judecătoriile Buzău şi Râmnicu Sărat.

"Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor care deţin bunuri interzise ori pentru care este necesară autorizarea, precum şi descurajarea manifestării unor acte de violenţă în spaţiul public. În urma activităţilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un pistol şi articole de muniţie, deţinute ilegal, precum şi un plic cu substanţe despre care există suspiciunea că fac parte din categoria drogurilor de risc", se mai menţionează în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă a precizat că "12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierilor, iar faţă de patru tineri cu vârste de 19 şi 21 de ani, doi din comuna Grebănu şi doi din municipiul Buzău, a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv proxenetism. De asemenea, a fost documentată activitatea infracţională a doi buzoieni de 19, respectiv 21 de ani, care în perioada iulie - noiembrie, ar fi obţinut foloase materiale după ce ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere, în diferite locaţii din municipiul Buzău".

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor de caz, în vederea documentării şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor vizate de acţiunile poliţiştilor. AGERPRES / (AS - autor: Dorin Ivan, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 Priviți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”!