Buzău: Poliţistul implicat într-un accident rutier, care a refuzat testarea, reţinut pentru 24 de ore

Buzău: Poliţistul implicat într-un accident rutier, care a refuzat testarea, reţinut pentru 24 de ore

Agentul de poliţie din Râmnicu Sărat, cercetat penal după ce a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei de judecată în cursul zilei de luni cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

Potrivit sursei citate, în data de 16 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie în cadrul IPJ Buzău - Secţia 7 Poliţie Rurală Grebănu, sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

"Procurorii au reţinut că în seara zilei de 15.01.2022 inculpatul a condus un autoturism marca BMW pe DJ 203H pe raza com. Topliceni, jud. Buzău , împrejurare în care a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale - respectiv provocarea de avarii unui autoturism marca Opel, aflat staţionat pe sensul său de mers. Inculpatul nu a oprit la locul producerii evenimentului rutier, ci şi-a continuat deplasarea, iar după aproximativ 70 m a fost implicat într-un nou eveniment rutier soldat cu pagube materiale , autoturismul condus de inculpat intrând în coliziune cu un autocamion oprit în afara părţii carosabile. La solicitarea lucrătorilor de poliţie sosiţi la faţa locului, inculpatul a refuzat să îi fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei substanţelor psihoactive. Prin ordonanţa procurorului din data de 16.01.2022, ora 14:05 faţă de inculpat s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore", se arată într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au formulat luni propunerea de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile pe care au înaintat-o spre soluţionare Judecătoriei Râmnicu Sărat.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, agentul era deja cercetat disciplinar în urma unui incident în care a fost implicat în noaptea de 12 spre 13 ianuarie.

'Precizăm că încă din data de 13 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun. Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă', au precizat reprezentanţii Poliţiei în comunicatul remis zilele trecute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /