Buzău: Pronunţarea în dosarul lui Boşcodeală, amânată pentru a patra oară; noul termen - 7 martie

Buzău: Pronunţarea în dosarul lui Boşcodeală, amânată pentru a patra oară; noul termen - 7 martie

Tribunalul Dâmboviţa a amânat vineri pentru a patra oară pronunţarea în dosarul fostului primar al municipiului Buzău din perioada 1996-2016, Constantin Boşcodeală, trimis în judecată în 2014 pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit site-ului Tribunalul Dâmboviţa, magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 7 martie.

Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de DNA la începutul lunii iunie 2014 pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, alături de Viorica Stana, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, şi Nicolae Trandafir, fost director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău,

Conform procurorilor, cei trei "au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil din domeniul public al statului în domeniul privat al municipiului Buzău, deşi terenul respectiv se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni".

"Faptele inculpaţilor au avut ca rezultat prejudicierea statului român cu suma de 12.720.000 lei, reprezentând contravaloarea terenului de 33 ha preluat nelegal, aflat în domeniul public al statului, precum şi prejudicierea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, prin lipsa de folosinţă a suprafeţei respective, cuantificată de reprezentanţii săi legali la valoarea de 11.528.760 lei", arată sursa citată.

Fostul primar al Buzăului a mai fost condamnat în luna martie 2016 de magistraţii Curţii de Apel Braşov, în dosarul "Gloria", la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi un termen de încercare de cinci ani, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcţiei de primar pe o perioadă de cinci ani. AGERPRES/(A,AS-Dorin Ivan, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație? / Cine tremură în PSD? Fostul director de pe Otopeni, arestat pentru că ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro, era doar inte…

2 Cîrstea, interviu savuros în limba engleză: Sorana, veselă, relaxată, l-a fermecat pe reporterul american VIDEO

3 Grindeanu a dispărut? / Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

4 Vremea o ia razna din nou. După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile

5 Pensie specială de aproximativ 12.000 de lei pentru miliardarul-colonel Ion Țiriac