Buzău: Suspiciune de pestă porcină africană, la o fermă din localitatea Puieşti

Buzău: Suspiciune de pestă porcină africană, la o fermă din localitatea Puieşti

Patru porci dintre cei 80 aflaţi într-o exploataţie în comuna buzoiană Puieşti au murit, medicii sanitar-veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău dispunând, joi, transmiterea de probe biologice către laboratoare de specialitate din Ploieşti şi Bucureşti, în condiţiile în care unul dintre exemplare prezenta suspiciuni de pestă porcină africană.

"Am fost înştiinţaţi joi de un crescător de animale din satul Puieştii de Jos despre faptul că un număr de două porcine au murit pe parcursul nopţii în incinta spaţiului unde erau crescute, iar alte două erau grav bolnave. A fost convocat de urgenţă Comitetul local de sprijin în combaterea bolilor şi, împreună cu medicii veterinari, am notificat DSVSA Buzău şi Comitetul local Buzău în vederea luării măsurilor de urgenţă", a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii Puieşti, Florin Leaua.

Potrivit acestuia, la unul din animale există "suspiciuni ferme" de pestă porcină africană în urma analizelor anatomo-patologice.

"S-au luat măsuri de izolare doar în zonă, nu dorim să creăm panică în comună, unde sunt câteva sute de porci", a afirmat Leaua.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat pentru AGERPRES că, "din datele DSVSA, două animale au fost găsite moarte şi două muribunde, din cele patru unul prezintă suspiciuni de pestă porcină africană, probele fiind trimise la un laborator de specialitate". AGERPRES/(A-autor: Dorin Ivan, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

3 Ceva mai penibil nu există...

4 Așa o fi?

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește