BVB: Piaţa de capital a intrat în zona care poate pune în pericol o eventuală promovare la statutul de piaţă emergentă

BVB: Piaţa de capital a intrat în zona care poate pune în pericol o eventuală promovare la statutul de piaţă emergentă

Piaţa de capital locală a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) transmis miercuri AGERPRES.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a luat notă de efectele negative reflectate în scăderi importante ale indicilor bursieri ca urmare a proiectului de OUG anunţat recent de către Guvern. Piaţa de capital locală, în care activează companii româneşti ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă. Investitorii urmăresc cu deosebită atenţie acţiunile decidenţilor politici ce influenţează mediul economic şi evoluţia companiilor listate, un aspect major în cadrul procesului investiţional fiind dat de predictibilitatea şi stabilitatea legislativă", se arată în comunicat.

Bursa de la Bucureşti continuă trendul descendent, iar la 13,30 BET înregistra o scădere de 10,43%. Volumul tranzacţiilor a ajuns la 938,033 milioane de lei.

Limita inferioară de variaţie pentru acţiunile Băncii Transilvania a fost setată la 25% în condiţiile în care acţiunile băncii înregistrau o scădere de 19,15% la ora 13:42. Titlurile BRD coborau cu 14,97%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?