BVB: Piaţa de capital a intrat în zona care poate pune în pericol o eventuală promovare la statutul de piaţă emergentă

BVB: Piaţa de capital a intrat în zona care poate pune în pericol o eventuală promovare la statutul de piaţă emergentă

Piaţa de capital locală a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) transmis miercuri AGERPRES.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a luat notă de efectele negative reflectate în scăderi importante ale indicilor bursieri ca urmare a proiectului de OUG anunţat recent de către Guvern. Piaţa de capital locală, în care activează companii româneşti ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă. Investitorii urmăresc cu deosebită atenţie acţiunile decidenţilor politici ce influenţează mediul economic şi evoluţia companiilor listate, un aspect major în cadrul procesului investiţional fiind dat de predictibilitatea şi stabilitatea legislativă", se arată în comunicat.

Bursa de la Bucureşti continuă trendul descendent, iar la 13,30 BET înregistra o scădere de 10,43%. Volumul tranzacţiilor a ajuns la 938,033 milioane de lei.

Limita inferioară de variaţie pentru acţiunile Băncii Transilvania a fost setată la 25% în condiţiile în care acţiunile băncii înregistrau o scădere de 19,15% la ora 13:42. Titlurile BRD coborau cu 14,97%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…