Bölöni, acid cu Ganea: „Fără cei 7 ani de acasă!“. Episodul care l-a revoltat pe Loți

Bölöni, acid cu Ganea: „Fără cei 7 ani de acasă!“. Episodul care l-a revoltat pe Loți

Ladislau Bölöni, o figură emblematică pentru fotbalul românesc, primul jucător care a adunat 100 de selecții în echipa națională, a schimbat „prefixul“ în weekend, mai precis pe data de 11 martie. Cu acest prilej, actualul antrenor al celor de la Metz a fost vizitat de „Gazeta Sporturilor“ , care a realizat o ediție specială dedicată lui Loți, ajuns la 70 de ani.

În cadrul unui interviu amplu, spectaculos, Bölöni a fost întrebat despre un incident neplăcut din scurtul său mandat de selecționer, în 2000-2001. Atunci, în timpul unui meci cu Italia, pierdut cu 0-3 de România, Bölöni a vrut să-l introducă pe final, pe Ionel Ganea. Care, furios că urma să fie folosit doar câteva minute, a vrut să-l ia la bătaie pe selecționerul României de atunci! Episodul a fost doar o altă „pată neagră“ din cariera lui Ganea, care a scos din fotbal un adversar scoțian, John Kennedy, fracturându-i piciorul într-un amical și apoi, pe când era la Timișoara, l-a strâns de gât pe asistentul Dorin Mudura.

Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru

Ce a spus Ladislau Bölöni pentru Gazeta Sporturilor?

*Anumite lucruri, nu vreau sa spun care, depaseau puri si simplul bunul simt si dadeau dovada de lipsa de educatie. Ma refer la incidentul cu Ganea. Nici acum nu pot sa accept oamenii care nu au cei sapte ani de acasa, un proverb romanesc deosebit de bun si de adevarat. Iar cand bunul simt si educatia primara sunt depasite, nu e acceptabil nici cand esti antrenor incepator, nici cand esti mai in varsta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…