Ca MAFIOȚII! Amănunte despre descinderea ILEGALĂ a Inspecției Judiciare la Parchetul General pentru dosarul măcelului din 10 august

Ca MAFIOȚII! Amănunte despre descinderea ILEGALĂ a Inspecției Judiciare la Parchetul General pentru dosarul măcelului din 10 august

Ca MAFIOȚII! Amănunte despre descinderea ILEGALĂ a Inspecției Judiciare la Parchetul General pentru dosarul măcelului din 10 august. Da, oameni buni, așa au procedat, ca niște mafioți puși de șeful suprem să ucidă niște martori. Conform surselor  Ziare.com , inspectorii au profitat de faptul că procurorul general și șeful arhivelor militare, care s-ar fi putut opune, erau plecați din țară, iar ceilalți șefi din Parchetul General se aflau la o întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.

Conform dezvăluirii  G4Media.ro , doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins în dimineața zilei de vineri la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției. Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției Judiciare.

Potrivit unor experți în drept penal consultați de G4Media.ro, Inspecția nu avea nici o competență să verifice o lucrare de urmărire penală în curs. ”Nu au nicio competență. Nu aveau voie să vadă dosarul. Codul de Procedură Penală stabilește clar cine și în ce condiții are acces la lucrările de urmărire penală. Inspecția Judiciară nu are. Au comis infracțiunea prevăzută de art 300 din Codul Penal”, a declarat un expert în drept penal pentru G4Media.ro.

Articolul 300 din Codul Penal definește infracțiunea de uzurparea funcției: ”Fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu intră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”

Guvernul a prelungit prin OUG pe data de 5 septembrie mandatele conducerii Inspecției Judiciare (Lucian Netejoru și Gheorghe Stan), care au expirat la data de 1 septembrie. Sub conducerea celor doi, Inspecția acționează ca o veritabilă armă în mâna PSD împotriva magistraților incomozi sau a cazurilor delicate. Miza este menținerea celor doi la conducerea Inspecției ca interimari, până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condițiile de selecție a șefilor IJ, au explicat sursele G4media.ro.

Inspecţia Judiciară a cerut pe 27 august sancţionarea procurorului militar Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piaţa Victoriei în ziua protestului şi a compus raportul pe baza căruia a fost întocmit dosarul penal care vizează reprimarea violentă a manifestaţiei. Potrivit Digi24.ro, Inspecţia Judiciară susţine, în urma unei anchete, că procurorul a denigrat o parte din membrii secţiei de judecători din CSM într-un articol publicat în ianuarie 2018.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși