„Cadoul“ grotesc adus de Prigojin la înmormântarea bloggerului militar ucis în atentatul de la Sankt Petersburg

„Cadoul“ grotesc adus de Prigojin la înmormântarea bloggerului militar ucis în atentatul de la Sankt Petersburg

Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a participat sâmbătă la ceremonia funerară în onoarea bloggerului militar și voluntar Maxim Fomin, cunoscut și sub numele de Vladlen Tatarski, care a fost ucis într-o explozie la Sankt Petersburg. Înmormântare a avut loc sâmbătă la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova, iar Prigojin a adus drept „ofrandă“ un baros personalizat.

„Astăzi, vreau să îmi exprim recunoștința față de Vladlen Tatarski, atât din partea mea, cât și din partea luptătorilor Wagner. Tatarski a făcut multe pentru a ne ajuta să ne îndreptăm spre victorie și să eliminăm inamicul. Îi suntem recunoscători pentru asta și ne vom aminti de el pentru totdeauna. El este un soldat care rămâne cu noi, a cărui voce va trăi pentru totdeauna, spunând doar adevărul", a declarat Prigojin, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Potrivit sursei citate, doar prietenii apropiați au avut voie să intre în sala unde a avut loc ceremonia funerară, la care au participat și cântărețul de muzică rap Akim Apachev și fostul ministru al Informațiilor din republica separatistă Donețk, Daniil Bejonov.

Barosul lăsat drept ofrandă de Prigojin este un simbol al grupării de mercenari Wagner , care își ucide foștii membrii acuzați de dezertare cu lovituri de baros.

Maksim Fomin , unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari ruși, a fost ucis duminică, 2 aprilie, într-o explozie produsă într-un bar din centrul orașului Sankt Petersburg. Autor al unor materiale făcute pe linia frontului din Ucraina sub pseudonimul Vladlen Tatarski, Fomin era un susținător vocal al invaziei ruse și promova cele mai nocive idei, inclusiv genocidul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...