Călăraşi: Ornitologii semnalează secarea lacului Iezer şi necesitatea unor intervenţii ale autorităţilor

Călăraşi: Ornitologii semnalează secarea lacului Iezer şi necesitatea unor intervenţii ale autorităţilor

Societatea Ornitologică Română (SOR) semnalează, vineri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că lacul Iezer, din judeţul Călăraşi, a secat în mai puţin de trei luni şi reiterează apelul către instituţiile responsabile să găsească urgent soluţii prin care regimul hidrologic al acestuia să fie restabilit în cel mai scurt timp.

Aflat în apropierea Dunării, pe drumul de migraţie estic, lacul este unul dintre locurile preferate ale păsărilor pentru popas în drumul lor spre locurile de iernare.

"Un total de 32 de specii protejate în Europa, majoritatea acvatice, cuibăresc, au cartier de iernare sau se odihnesc în timpul migraţiei în Iezerul Călăraşi. Datorită biodiversităţii sale, Iezerul Călăraşi a fost declarat arie naturală protejată şi "zonă umedă de importanţă internaţională" de către Convenţia Ramsar. Cauza principală a secării lacului Iezer Călăraşi este un stăvilar defect, amplasat între lacul Gălăţui şi canalul care alimentează lacul Iezer Călăraşi", se arată în comunicatul SOR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”