Călărași: Șase persoane au fost reținute pentru proxenetism și trafic de minori, în urma unor percheziții domiciliare

Călărași: Șase persoane au fost reținute pentru proxenetism și trafic de minori, în urma unor percheziții domiciliare

Șase persoane au fost reținute pentru proxenetism și trafic de minori, în urma a opt descinderi efectuate de polițiștii din Călărași și cei de la Direcția de Operațiuni Speciale, suspecții urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat de presă remis joi de IGPR.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — B.T. Călărași, au efectuat miercuri opt percheziții în Călărași și București, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de trafic de minori și proxenetism, reiese din comunicat.

Conform acestuia, șase persoane au fost reținute, precum și identificate și ridicate de polițiști înscrisuri referitoare la transferul de bani, telefoane mobile și sume de bani.

IGPR precizează că membrii grupării, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și trafic de minori. Cei în cauză ar fi recrutat, adăpostit, transportat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane de sex feminin, pe raza județului Călărași, obținând foloase patrimoniale.

Opt persoane sunt cercetate sub sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, mărturie mincinoasă și instigare la mărturie mincinoasă.

Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore și depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând ca joi, 18 mai, să fie prezentate Tribunalului Călărași, cu propunerea de arestare preventivă. Față de alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale a membrilor grupării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?