Călărași: Șase persoane au fost reținute pentru proxenetism și trafic de minori, în urma unor percheziții domiciliare

Șase persoane au fost reținute pentru proxenetism și trafic de minori, în urma a opt descinderi efectuate de polițiștii din Călărași și cei de la Direcția de Operațiuni Speciale, suspecții urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat de presă remis joi de IGPR.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — B.T. Călărași, au efectuat miercuri opt percheziții în Călărași și București, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de trafic de minori și proxenetism, reiese din comunicat.

Conform acestuia, șase persoane au fost reținute, precum și identificate și ridicate de polițiști înscrisuri referitoare la transferul de bani, telefoane mobile și sume de bani.

IGPR precizează că membrii grupării, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și trafic de minori. Cei în cauză ar fi recrutat, adăpostit, transportat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane de sex feminin, pe raza județului Călărași, obținând foloase patrimoniale.

Opt persoane sunt cercetate sub sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, mărturie mincinoasă și instigare la mărturie mincinoasă.

Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore și depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând ca joi, 18 mai, să fie prezentate Tribunalului Călărași, cu propunerea de arestare preventivă. Față de alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale a membrilor grupării.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 ULTIMA ORĂ România are cea mai abruptă creștere a curbei de infectare cu coronavirus din Europa de Est

5 VIDEO Ascultați-l pe Dorneanu ce tupeu de borfaș are! Se apără cu tatăl vitreg al lui Tăriceanu, turnătorul Da…