Calificare istorică pentru Leicester City în sferturile Ligii Campionilor, în fața spaniolilor de la Sevilla

Calificare istorică pentru Leicester City în sferturile Ligii Campionilor, în fața spaniolilor de la Sevilla

Leicester City, campioana Angliei, a reușit o calificare istorică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după ce a învins formația spaniolă Sevilla FC cu scorul de 2-0 (1-0), pe teren propriu, în manșa secundă a optimilor.

''Vulpile'', care luptă pentru evitarea retrogradării din Premier League, au reușit să răstoarne rezultatul din tur, când andaluzii s-au impus cu 2-1.

Wes Morgan (27) și Marc Albrighton (54) au marcat golurile unei victorii memorabile pentru Leicester, care a avut și o doză considerabilă de șansă în această dublă manșă, Sevilla ratând numeroase ocazii de gol, printre care și câte un penalty în fiecare meci.

Oaspeții au avut prima ocazie a partidei de la Leicester, prin francezul Nasri (4), șutul său fiind deviat de portarul Schmeichel, adversarul României din 26 martie.

După un șut al lui Okazaki (10), blocat de N'Zonzi, echipa antrenată de Craig Shakespeare, debutant ca principal în Champions League, a reușit să deschidă scorul prin căpitanul Morgan (27), care a reluat cu genunchiul în poartă mingea centrată de algerianul Mahrez.

Deși Sevilla trebuia să amenințe poarta gazdelor, tot Leicester a șanse de gol în prima repriză, șutul lui Drinkwater fiind prins de Rico (38), pentru ca Rami să blocheze un șut al lui Fuchs (40).

Un moment important al meciului s-a consumat în minutul 53, când Escudero a catapultat mingea în transversală cu un șut de la distanță, iar apoi Ben Yedder a irosit o șansă bună, la mingea revenită în teren. Un minut mai târziu, Leicester reușea să își dubleze avantajul, prin Albrighton (54), la centrarea aceluiași Mahrez.

Portarul danez Schmeichel s-a remarcat la lovitura de cap a lui Iborra (63) și la șutul lui Mariano (73), dar și Leicester a ratat prin Vardy (67).

Un moment important al partidei s-a petrecut în min. 74, când Nasri, provocat de Vardy, a ripostat și a primit al doilea cartonaș galben, lăsându-și echipa în inferioritate.

Totuși, Sevilla nu a renunțat la luptă și a primit o șansă în min. 80, când Schmeichel l-a faultat în careu pe Vitolo, însă N'Zonzi's a executat slab penalty-ul, iar portarul danez a apărat.

Antrenorul argentinian al oaspeților, Jorge Sampaoli, nu a mai rezistat și a fost trimis în tribună pentru proteste.

Gazdele au avut șansa de a închide meciul pe contraatac, dar Vardy (86, 88) și Slimani (86) nu au reușit să-l învingă pe Rico.

Ultima ocazie a meciului a fost ratată de Correa (90+2), care a tras peste poartă din mijlocul careului, iar echipa sa a părăsit competiția.

Sevilla era neînvinsă de opt meciuri în toate competițiile.

Leicester City — Sevilla FC 2-0 (1-0)
Au marcat: Wes Morgan (27), Marc Albrighton (54).
Steven N'Zonzi a ratat un penalty în min. 80 (a apărat Kasper Schmeichel).
Leicester, Leicester City Stadium: 30.000 spectatori
Liga Campionilor — optimi de finală (retur)
În tur: 1-2.

Au evoluat echipele:

Leicester City: 1. Kasper Schmeichel — 17. Danny Simpson, 5. Wes Morgan (căpitan), 6. Robert Huth, 28. Christian Fuchs — 26. Riyad Mahrez (13. Daniel Amartey, 90), 4. Danny Drinkwater, 25. Wilfred Ndidi, 11. Marc Albrighton — 20. Shinji Okazaki (19. Islam Slimani, 64), 9. Jamie Vardy. Antrenor: Craig Shakespeare.
Rezerve neutilizate: 21. Ron-Robert Zieler — 3. Ben Chilwell, 10. Andy King, 22. Demarai Gray, 23. Leonardo Ulloa.

Sevilla: 1. Sergio Rico — 24. Gabriel Mercado (3. Mariano Ferreira, 46), 21. Nicolas Pareja, 23. Adil Rami — 17. Pablo Sarabia (16. Stevan Jovetic, 46), 8. Vicente Iborra (căpitan), 15. Steven N'Zonzi, 18. Sergio Escudero — 20. Vitolo, 10. Samir Nasri — 12. Wissam Ben Yedder (11. Joaquin Correa, 68). Antrenor: Jorge Sampaoli.
Rezerve neutilizate: 13. David Soria — 4. Matias Kranevitter, 22. Franco Vazquez, 45. Clément Lenglet.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenți: Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli; arbitri asistenți adiționali: Luca Banti, Antonio Damato; arbitru de rezervă: Alessandro Giallatini (toți din Italia)
Cartonașe galbene: Nasri (18, 74), Vitolo (59), Vardy (74), Schmeichel (79), Ndidi (84), Mahrez (89).
Cartonaș roșu: Nasri (74).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…