Calimente: Ungureanu mi-a spus că demisia a intervenit în urma stării de sănătate; trebuie să stea la pat

Calimente: Ungureanu mi-a spus că demisia a intervenit în urma stării de sănătate; trebuie să stea la pat

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SIE, Mihăiță Calimente, a declarat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu i-a comunicat că a demisionat de la conducerea serviciului din motive de sănătate.

* Administrația Prezidențială: Președintele Iohannis a acceptat demisia lui Ungureanu; conducerea SIE — asigurată de Silviu Predoiu

* Ungureanu a demisionat de la șefia SIE; Dobrovolschi: Confirm demisia

"Nu am știut dinainte de această demisie, am aflat din presă. La primele telefoane pe care le-am primit de la televiziuni am spus că s-ar putea să fi existat totuși o anumită stare conflictuală între Palatul Cotroceni și directorul SIE, asta și în urma zvonurilor care au circulat toată vara. Ulterior, am primit un telefon din partea lui Răzvan Ungureanu care mi-a comunicat să îl cred pe cuvânt că demisia domniei sale a intervenit în urma stării de sănătate pe care o are. Mi-a spus că trebuie să stea la pat și că este o problemă serioasă și, în consecință, este singurul motiv pentru care și-a înaintat demisia. Mi-a spus că (...) sănătatea o consideră prioritară oricărei alte activități", a precizat Calimente, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu a primit semnale la comisie cu privire la eventuale disfuncționalități și că ar fi anormal să existe între SIE și șeful statului o relație tensionată deoarece acest serviciu "furnizează informații în primul rând președintelui".

Întrebat dacă nu ar fi trebuit ca demisia lui Ungureanu să fie comunicată mai întâi la comisie, Calimente a precizat că "demisia se înaintează președintelui", iar acesta a acceptat-o.

"Având în vedere că este vorba despre o problemă personală și că este vorba de starea de sănătate a domniei sale, cred că este o problemă care îl privește pe domnia sa și dacă motivul pe care l-a invocat este acesta cred că nici președintele nu l-a întrebat cât este de bolnav. Sunt lucruri confidențiale. În contextul regional actual ar fi absolut de dorit să fie o altă numire (la conducerea SIE — n.r.) cât mai rapid, dar să fie un profesionist. Președintele propune, propunerea ajunge la Parlament, se discută în comisie și votează plenul reunit. Este la altitudinea președintelui cât de repede propune", a adăugat Calimente.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!