Călin (adjunct DNA): Nu sunt hotărât la acest moment dacă îmi voi depune candidatura; mai sigur, nu

Călin (adjunct DNA): Nu sunt hotărât la acest moment dacă îmi voi depune candidatura; mai sigur, nu

Procurorul şef adjunct din DNA Nistor Călin a declarat, vineri seară, că nu este hotărât dacă îşi va depune candidatura pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau pentru şefia Secţiei de Investigare a infracţiunilor din Justiţie.

"Nu sunt hotărât la acest moment dacă îmi voi depune candidatura pentru vreuna din acestea. Mai sigur, nu '', a afirmat Nistor Călin la B1 TV.

Întrebat dacă nehotărârea are legătură cu faptul că nu are încredere în procedura de selecţie a Ministerului Justiţiei sau pentru că nu îşi mai doreşte, el a susţinut că aceasta este opţiunea sa.

"Este opţiunea mea. Niciodată nu am spus că nu am încredere în procedură. Pentru ca să fii selectat trebuie să participi la procedură", a adăugat procurorul şef adjunct al DNA.

Nistor Călin consideră că ar fi bine ca DNA să fie condus de un om din cadrul structurii.

"Ca om care am lucrat în DNA v-aş putea spune că e bine să fie condus de un om din cadrul structurii, cu experienţă, profesionist adevărat. (...) Pentru că ştie mecanismele din interior, ştie şi vulnerabilităţile, ştie şi punctele forte ale instituţiei. Bun, dar dacă ne uităm în istorie veţi vedea că DNA-ul niciodată nu a fost condus până acum de un om din cadrul structurii", a mai spus el.

Ministerul Justiţiei începe, luni, o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care se va desfăşura până în data de 6 septembrie.

În 27 iulie, MJ a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru şefia DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...