Călin (DNA):Toate actele de urmărire penală s-au făcut în temeiul Cpp, nu prin raportare la vreun protocol

Călin (DNA):Toate actele de urmărire penală s-au făcut în temeiul Cpp, nu prin raportare la vreun protocol

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Nistor Călin a declarat, vineri seara, la B1 TV, întrebat despre iniţiativa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a propune Guvernului spre adoptare o ordonanţă de urgenţă pentru revizuirea condamnărilor în baza interceptărilor ilegale, că toate actele de urmărire penală s-au făcut în temeiul Codului de procedură penală şi nu prin raportare la vreun protocol.

"Toate actele de urmărire penală s-au făcut în temeiul Codului de procedură penală. Nu poţi face audierea unui martor, audierea suspectului, inculpatului, o expertiză, o constatare tehnico-ştiinţifică sau orice alt mijloc de probă decât prin raportare la dispoziţia Codului de procedură penală, nu prin raportare la protocol sau orice alt document. Sunt atâtea cauze în instanţă, iar în instanţă dosarele sunt publice. Cunoaşteţi vreo situaţie în care a fost prezentat ca vreun act să fi fost făcut prin intermediul protocolului sau actul să fie făcut de ofiţerul din cadrul SRI? Eu nu ştiu de vreo asemenea situaţie", a afirmat Nistor Călin.

Procurorul şef adjunct al DNA a subliniat că probele au fost administrate pe baza Codului de procedură penală, nu pe protocol.

"Fireşte, guvernul poate da orice ordonanţă, e dreptul dumnealor în calitate de legiuitor prin delegare", a conchis Nistor Călin.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seara, la Antena 3, că va propune în Guvern adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să dea posibilitatea celor ce au fost condamnaţi "pe nedrept", în baza protocoalelor secrete sau a unor interceptări nelegale, să solicite unui judecător revizuirea sentinţei.
AGERPRES (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...