Calul troian din UE. Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei până la finalul anului

Calul troian din UE. Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei până la finalul anului

Premierul ungar Viktor Orban a declarat în fața partidului său de guvernământ Fidesz că UE ar trebui să renunțe la sancțiunile impuse Rusiei, și că astfel prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, conform Reuters .

Orban: „Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică” FOTO Profimedia

Orban, un critic dur al sancțiunilor UE asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, a făcut aceste observații, miercuri, la o întâlnire cu ușile închise în fața membrilor partidului său. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat comentariile.

Publicația ungară Magyar Nemzet l-a citat pe Orban spunând că sancțiunile UE au condus la creșterea prețurilor la gaze și a inflației, iar dacă aceste măsuri ar fi abandonate prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, în timp ce și inflația ar scădea.

Fără sancțiuni, Europa și-ar putea recăpăta puterea și ar putea evita o recesiune care se profilează, a spus Orban, reiterând poziția sa anterioară conform căreia sancțiunile au afectat Europa mai mult decât Rusia.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Orban a scris că: „Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”.

În iulie, Orban a spus că UE „s-a împușcat în plămâni” cu sancțiuni economice greșite împotriva Rusiei, care, dacă nu sunt anulate, risca să distrugă economia europeană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina