Calul troian din UE. Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei până la finalul anului

Calul troian din UE. Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei până la finalul anului

Premierul ungar Viktor Orban a declarat în fața partidului său de guvernământ Fidesz că UE ar trebui să renunțe la sancțiunile impuse Rusiei, și că astfel prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, conform Reuters .

Orban: „Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică” FOTO Profimedia

Orban, un critic dur al sancțiunilor UE asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, a făcut aceste observații, miercuri, la o întâlnire cu ușile închise în fața membrilor partidului său. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat comentariile.

Publicația ungară Magyar Nemzet l-a citat pe Orban spunând că sancțiunile UE au condus la creșterea prețurilor la gaze și a inflației, iar dacă aceste măsuri ar fi abandonate prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, în timp ce și inflația ar scădea.

Fără sancțiuni, Europa și-ar putea recăpăta puterea și ar putea evita o recesiune care se profilează, a spus Orban, reiterând poziția sa anterioară conform căreia sancțiunile au afectat Europa mai mult decât Rusia.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Orban a scris că: „Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”.

În iulie, Orban a spus că UE „s-a împușcat în plămâni” cu sancțiuni economice greșite împotriva Rusiei, care, dacă nu sunt anulate, risca să distrugă economia europeană.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea