Calvarul unei adolescente la bordul unui zbor Delta Air. Ce i-a făcut un bărbat lângă care călătorea

Calvarul unei adolescente la bordul unui zbor Delta Air. Ce i-a făcut un bărbat lângă care călătorea

În timp ce majoritatea pasagerilor unui zbor al companiei Delta Air Lines dormeau, un bărbat a pipăit în mod repetat o fată de 13 ani aflată lângă el și a amenințat-o că o va răpi de la membrii familiei sale, care erau așezați la două rânduri distanță, spun procurorii federali.

Adolescenta suferit traume grave în urma agresiunii de la bordul avionului FOTO arhivă Adevărul

Brian Patrick Durning, în vârstă de 52 de ani, a apucat-o de piept pe fată după ce aceasta a încercat să îl oprească atunci când a început să se frece cu piciorul de ea și să o atingă odată ce luminile au fost stinse în zborul de la Los Angeles la Orlando, pe 24 iunie 2022, potrivit documentelor judiciare.

El i-a spus „nu-ți vei mai vedea niciodată familia" și a spus că o va duce în Texas, se arată într-un memoriu de condamnare depus la tribunal. Fata a avut un atac de panică și „nu a putut vorbi" în timpul agresiunii, care a fost oprită de un pasager aflat în apropiere, se arată în memoriul de condamnare.

Pasagera, o femeie care dormea lângă fată, s-a trezit și a intervenit când a văzut „una dintre mâinile (lui) între picioarele copilului", potrivit procurorilor și memoriului de condamnare.

Durning a încercat apoi să apuce pieptul femeii după ce aceasta a chemat însoțitorii de zbor și a schimbat locul cu fetița, se arată în nota de condamnare. În documentele depuse ulterior în instanță de avocatul apărării lui Durning, acesta a scris că alcoolul a fost un factor în comportamentul său în timpul zborului.

Acum, un judecător l-a condamnat pe Durning, din Altadena, California, la cinci ani de închisoare federală pentru agresarea unui minor la bordul unui avion, a anunțat Biroul procurorului federal pentru Districtul Mijlociu din Florida într-un comunicat de presă din 27 septembrie. Sentința sa va fi urmată de trei ani de eliberare supravegheată.

Copila s-a ales cu traume emoționale și mentale grave

McClatchy News l-a contactat pe Jeremy Lasnetski, avocatul lui Durning, pentru comentarii pe 28 septembrie și nu a primit un răspuns imediat.

Într-o declarație pentru McClatchy News din 28 septembrie, Delta Air Lines a declarat că societatea "nu are nicio toleranță pentru comportamentul ilegal". Agresiunea a lăsat-o pe fată cu coșmaruri și cu „traume mentale și emoționale semnificative", se arată în memoriul de condamnare.

Mama ei a depus mărturie în instanță cu privire la impactul asupra fiicei sale și a spus că aceasta „nu a vrut să iasă cu prietenii ei... nu a vrut să iasă din casă... nu a vrut să meargă nicăieri... nu a vrut să meargă la plajă... nu a vrut să poarte costum de baie... nu a vrut să se întoarcă la școală", potrivit notei de condamnare.

În memoriul de condamnare prezentat în numele lui Durning, Lasnetski a scris că clientul său a fost arestat de trei ori înainte de cazul actual și toate arestările sale au implicat băuturi alcoolice.

„Domnul Durning a dat dovadă de lipsă de discernământ atunci când s-a intoxicat înainte de un zbor intercontinental. El s-a intoxicat, a atins mai mulți pasageri într-un mod ofensator", a scris Lasnetski. „(El) regretă cu adevărat pentru acțiunile sale și pentru modul în care acestea au avut un impact negativ asupra (fetei)", a declarat acesta.

„Nu există nicio certitudine că își va reveni vreodată”

Înaintea sentinței lui Durning, procurorii au spus că fata a fost „deosebit de vulnerabilă", deoarece are „mutism selectiv", în memoriul lor de condamnare. Mutismul selectiv este considerat o tulburare de anxietate care face ca o persoană să nu poată vorbi în anumite situații sociale, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

„(Fata) nu poate trăi o viață normală din cauza a ceea ce i-a făcut (Durning). Nu există nicio certitudine că își va reveni vreodată după aceste leziuni sau cum îi va fi afectată viața în viitor", au scris procurorii. În 2022, numărul cazurilor de comportament sexual nepotrivit la bordul zborurilor din SUA a crescut de peste trei ori din 2018, potrivit procurorilor federali.

Anul trecut, FBI a investigat mai mult de 90 de cazuri de comportament sexual neadecvat - iar 2023 „este pe cale să depășească" acest număr, a anunțat Biroul procurorului federal pentru Districtul de Vest din Washington într-un comunicat de presă din 9 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?