Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

Reportajeisback : Mama cât hate și prejudecăți la adresa antreprenorului roman în general. Pe antreprenorul roman îl urăsc functionarii statului dar și angajații din privat. Nu ai lui ci aia de prin multinaționale care îl privesc cu superioritate. Încă mulți au impresia ca dacă sunt manageri sau directorasi pe la la vreo multinationala ii sunt superiori cumva unuia care are chioșcul lui și își asuma riscuri pe banii lui. Va spun asta pentru ca știu ce înseamnă și sa fii director la multinationala și sa fii antreprenor. Cred ca înțeleg foarte bine ambele tabere.
Este o forma de dispret combinata cu hate și frustrare. De fapt e șocant de stupid disprețul asta al angajaților fata de oamenii care încearcă sa își câștige libertatea financiara în orice forma. Îmi zicea ieri unul triumfător "eu niciodată nu o sa lucrez pentru un patron roman, indiferent de salariu". Cumva cu superioritate. Se considera mult mai inteligent decât orice patron roman.
I-am răspuns "bine mai Gigel. Stai acolo. Ne descurcam și fără expertiza ta. Sa nu ma cauți când multinaționala te va înlocui cu un roboțel. De fapt tot roboțel ești și acum dar nu realizezi".
Cred ca chestia asta vine din mentalitate și are rădăcini adânci în comunism. Ura asta sa nu cumva altul sa reușească, sa nu facă altul mai mulți bani ca tine. Faceți ce vreți, lucrați unde vreți dar nu va mirați ca foștii colegi "mai prosti" își cumpără X5 și fac concedii prin destinații exotice.
Nu am nimic cu alegerile nimănui. Sa fim înțeleși. Fiecare lucrează unde vrea pe ce salariu vrea. Fiecare face ce vrea. E libertate fratilor. Nu este o postare despre a lucra la angajator roman vs multinaționale. E fix alegerea fiecăruia ce alege și piața reglează asta. Scriu aici despre hate-ul asta general la adresa antreprenorului. Aud tot mai des "dai ba dracului de țepari sa ii impoziteze maxim oricum toți fac evaziune".
Mai vezi mulți angajați romani foarte preocupați de ce mașina are patronul. De parca o firma e organizație de binefacere în care patronul trebuie sa circule cu autobuzul.
Mulți uitati ca și multinationala are un patron care are iaht și avion privat și banii aia nu prea rămân în România. Nu ești mulțumit de salariu? Pleacă. Găsește mai bun. Ai impresia ca toți antreprenorii romani sunt niște țepari și niște analfabeți care își iau Porsche din banii tai? Fa tu o firma și câștigă bani și poți cumpara Ferrari.
Dincolo de hate și de mentalitatea defecta, antreprenorii romanii știu ce fac și mulți fac bani. Câinii latră, ursul trece. Încă este loc imens în piață pentru cine are curajul și mentalitatea corecta.
Dacă vreți sa începeti o afacere, tineți cont de la bun început ca nu veți găsi oameni și probabil va trebui sa gândiți cât mai automatizat totul. Va trebui sa înlocuiți oamenii cu utilaje sau roboti. Poate ați observat pe Facebook ca sunt enorm de multe anunțuri sponsored prin care firme din Germania, Danemarca etc angajează nelimitat. Foarte mulți pleacă sau vor pleca. E nevoie ca oamenii sa înțeleaga și mirajul asta cu străinătatea, sa vadă ce înseamnă munca pe rupte în Germania. Nu exista alta cale și e bine ca pleacă.
Dacă vreți sa începeți ceva, mai bine pregătiți-vă din start sa angajați oameni din alte tari. Din România nu mai aveți pe cine angaja. Va spun cu toata responsabilitatea ca în România nu mai aveți pe cine angaja.
Angajații romani rămași pe aici sunt de doua feluri. Foarte buni, muncitori și plătiți corect la nivel de vest sau pleava, inutili și neangajabilii. În orașele mari sunt din păcate foarte multi care sar din job în job, care primesc salarii mai mari decât merita, muncesc mai mult pe la tigara și mai sunt și toxici. Asta e adevărul. Dacă vrei sa angajezi din cei buni e greu pentru ca trebuie căutați și vânați. Ăștia sunt vânați și de companii din afara. Pierzi timp și bani mai mulți decât sa aduci din alta parte. Mai bine angajezi din Grecia sau Moldova sau Serbia sau Ucraina sau Turcia. Apropos am întâlnit în ultima vreme turci foarte bine pregătiți și muncitori.
Ce se întâmplă acum este o trecere la o economie digitalizata și la tehnologizare forțată. In câțiva ani robotii vor înlocui complet foarte multe joburi. Anul acesta am deja în teste roboti care îmi doresc sa înlocuiască parțial personalul din vânzări. Un om de vânzări bun ma costa mai mult ca în vest și e o raritate în piață. Asa ca va spun ca sunt absolut șocat cât de eficienți sunt robotii. Mult peste tot ce mi-am imaginat și este și pionierat în România și poate și în alte multe tari din Europa.
Automatizare, digitalizare, roboti și fuck off toți haterii


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?