Cam așa va fi...

Cam așa va fi...

Pesediștii au propus un proiect pe șapte ani cu liberalii și au avansat un singur nume de ministru în timpul negocierilor de joi după amiaza: Leondard Badea la ministerul de finanțe, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate discuțiilor. Badea este viceguvernator BNR, membru al Consiliului de administraţie.

Pesediștii le-ar fi transmis liberalilor că, dacă propunerea lor de premier nu va fi Nicolae Ciucă, ar accepta și un premier tehnocrat. Senatul ar urma să ie condus de liberali (Alina Gorghiu sau Florin Cîțu) iar șefia Camerei Deputaților ar urma să revină PSD.

În timpul negocierilor dintre liderii PNL și PSD s-ar fi discutat ca partidul care dă premierul să renunțe la ministerul finanțelor și la funcția de vicepremier, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate negocierilor.

Potrivit surselor G4media.ro, liberalii vor decide abia luni în ședința Biroului Permanent Național dacă vor forma guvernul cu PSD sau refac coalilția cu USR. Florin Cîțu ar insista pentru funcția de vicepremier și ministru de finanțe în viitorul guvern.

Miza unei majorități stabile PNL – PSD ar fi modificarea Constituției, reorganizarea administrativ teritorială, PNRR și programul Anghel Saligni. La discuțiile de joi după amiaza, cele două partide ar fi discutat și despre creșterea pensiilor (PSD propune 14%, PNL o creștere de 10%).

PSD s-ar fi angajat să nu susțină o eventuală acțiune de suspendarea președintelui Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /