Cambodgia le cere vizitatorilor străini să plătească costurile aferente depistării şi tratării COVID-19

Cambodgia le cere vizitatorilor străini să plătească costurile aferente depistării şi tratării COVID-19

Guvernul Cambodgiei va solicita vizitatorilor străini să plătească costurile aferente depistării şi tratării COVID-19, informează o scrisoare dată publicităţii marţi de către Ministerul Economiei şi Finanţelor din această ţară, potrivit DPA.

Costurile includ o taxă de călătorie de 5 dolari de la aeroport la un centru de testare, suma de 100 de dolari pentru un test de depistare a COVID-19 şi 30 dolari pentru cazare la un hotel sau într-un centru de aşteptare până la furnizarea rezultatelor.

De asemenea, scrisoarea listează o taxă de 30 de dolari pentru mese, 15 dolari pentru spălătorie şi curăţenie, 6 dolari în cazul solicitării unei asistente şi 3 dolari pentru securitate.

În cazul în care călătorii străini sunt testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, aceştia împreună cu toţi cei sosiţi alături de ei, vor fi plasaţi în carantină timp de 14 zile, fiecare dintre aceştia putând fi obligat să plătească până la patru teste suplimentare.

Vizitatorii infectaţi ar mai scoate din buzunar zilnic 30 de dolari pentru o cameră de spital, 150 de dolari pentru tratamentul medical şi 30 de dolari pentru mese. În plus, diferite spitale pot percepe taxe suplimentare, adaugă scrisoarea.

Ministerul enumeră şi o taxă pentru servicii de incinerare în cazul decesului unui călător - evaluată la 1.500 de dolari.

Cambodgia a înregistrat 126 de cazuri de COVID-19, dintre care doar două sunt în prezent active.

Sectorul turistic al ţării, responsabil pentru aproximativ 20% din PIB, a fost puternic afectat de pandemia de COVID-19. Sosirile pe cele trei aeroporturi internaţionale au scăzut cu 98% în luna mai faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”