Camera Deputaților: Ordonanța privind salarizarea demnitarilor, respinsă de comisiile de specialitate

Camera Deputaților: Ordonanța privind salarizarea demnitarilor, respinsă de comisiile de specialitate

Comisiile de buget și muncă ale Camerei Deputaților au respins luni ordonanța de urgență privind salarizarea demnitarilor.

În favoarea respingerii au votat 23 de deputați, iar 12 deputați au fost împotrivă.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, în ședința comisiilor, că Executivul susține respingerea acestei ordonanțe.

"Din punctul nostru de vedere, nu este normal ca salariile demnitarilor să fie mărite înainte de salariile celorlalți bugetari. Lucrăm la proiectul de salarizare unitară din sectorul bugetar, care va reglementa toate aceste salarii", a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Ordonanța respinsă prevedea majorarea salariilor demnitarilor, de aceasta beneficiind 48 de persoane, printre care președintele României, premierul, președinții celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor permanente ale celor două Camere, miniștrii, secretarul general al Guvernului, Avocatul Poporului, directorii SRI, SIE, SPP, STS, președinții Curții de Conturi și Consiliului Legislativ, consilierii prezidențiali.

Potrivit unui amendament adoptat de cele două comisii, aceștia urmează să aibă salariile în cuantumul aflat în plată în luna iulie 2015, înainte de emiterea acestei ordonanțe, la care se va adăuga majorarea de 10% de care au beneficiat în 2016 ceilalți bugetari.

Proiectul privind respingerea Ordonanței Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților care este for decizional.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță