Camera Deputaților: Ordonanța privind salarizarea demnitarilor, respinsă de comisiile de specialitate

Comisiile de buget și muncă ale Camerei Deputaților au respins luni ordonanța de urgență privind salarizarea demnitarilor.

În favoarea respingerii au votat 23 de deputați, iar 12 deputați au fost împotrivă.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, în ședința comisiilor, că Executivul susține respingerea acestei ordonanțe.

"Din punctul nostru de vedere, nu este normal ca salariile demnitarilor să fie mărite înainte de salariile celorlalți bugetari. Lucrăm la proiectul de salarizare unitară din sectorul bugetar, care va reglementa toate aceste salarii", a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Ordonanța respinsă prevedea majorarea salariilor demnitarilor, de aceasta beneficiind 48 de persoane, printre care președintele României, premierul, președinții celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor permanente ale celor două Camere, miniștrii, secretarul general al Guvernului, Avocatul Poporului, directorii SRI, SIE, SPP, STS, președinții Curții de Conturi și Consiliului Legislativ, consilierii prezidențiali.

Potrivit unui amendament adoptat de cele două comisii, aceștia urmează să aibă salariile în cuantumul aflat în plată în luna iulie 2015, înainte de emiterea acestei ordonanțe, la care se va adăuga majorarea de 10% de care au beneficiat în 2016 ceilalți bugetari.

Proiectul privind respingerea Ordonanței Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților care este for decizional.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia