Camera Deputaţilor: Plenul a respins cererea de reexaminare a legii privind încetarea unor interdicţii pentru parlamentari

Camera Deputaţilor: Plenul a respins cererea de reexaminare a legii privind încetarea unor interdicţii pentru parlamentari

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind încetarea interdicţiilor pentru parlamentarii aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 - 2013.

Cererea de reexaminare a fost respinsă de deputaţi cu 172 de voturi "pentru", 85 "împotrivă" şi 4 abţineri.

În urma respingerii cererii de reexaminare, proiectul de lege rămâne neschimbat, aşa cum a fost votat anterior în Camera Deputaţilor şi Senat.

Potrivit proiectului, "interdicţiile aplicate persoanelor care au avut calitatea de senator şi/sau deputat în oricare dintre mandatele cuprinse în perioada 2007 - 2013 în temeiul articolului 25 pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate şi care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în exercitarea oricăruia dintre mandatele de senator şi/sau deputat în perioada 2007 - 2013, până la intrarea în vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, încetează de drept".

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis legea Parlamentului pentru reexaminare în urmă cu câteva săptămâni, afirmând că, prin adoptarea acestei legi, este pusă în discuţie respectarea angajamentelor asumate de România în calitate de membru al Uniunii Europene.

Camera Deputaţilor este prima sesizată în cazul acestei cereri de reexaminare, iar Senatul este for decizional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria