Camera Deputaţilor: Proiectul pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali - adoptat tacit

Camera Deputaţilor: Proiectul pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali - adoptat tacit

Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu a anunţat, în şedinţa de plen de marţi, că proiectul a fost adoptat tacit şi, ca urmare, va fi transmis pentru dezbatere la Senat, care este for decizional.

Propunerea legislativă prevede abrogarea articolului 210 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, iar termenul limită de dezbatere şi vot a fost îndeplinit în 19 noiembrie. Pentru a putea să fie îndeplinită procedura de adoptare tacită şi a ajunge în dezbaterea Senatului, proiectul trebuia citit în plen.

Guvernul Dăncilă a emis o ordonanţă privind Codul administrativ, stabilind că foştii primari, foştii viceprimari, foştii preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii judeţene vor primi pensii speciale. Această prevedere a fost însă prorogată până în prezent, iar de la 1 ianuarie ar urma să fie pusă în aplicare.

Luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în şedinţa coaliţiei de guvernare s-a discutat despre pensiile speciale pentru aleşii locali, susţinând că soluţia cea mai bună este amânarea acestora pentru un an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante