Camera Reprezentanților din Congresul SUA abrogă în mare măsură legislația Obamacare

Camera Reprezentanților din Congresul SUA abrogă în mare măsură legislația Obamacare

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a adoptat joi o decizie de abrogare a unor secțiuni importante din legislația asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare, transmite Reuters.

Cu 217 voturi pentru și 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică președintelui Donald Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziției democrate nu a votat alătur de majoritatea republicană, observă Reuters.

A fost o victorie și pentru liderul Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, care nu reușise în două rânduri, anul acesta, să asigure votarea noii reforme a asigurărilor de sănătate.

Noua lege urmează să fie dezbătută și votată în Senat, unde există divergențe chiar în rândurile republicanilor.

Obamacare — denumită oficial Affordable Care Act, legea asistenței (medicale) accesibile — a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluși anterior din sistem, reamintește Reuters.

Partidul Republican s-a opus de la început celei mai cunoscute realizări pe plan intern a președintelui democrat Obama. Aceasta ar urma să fie înlocuită de American Health Care Act, legea americană a asistenței medicale, pentru care se vehiculează deja numele de Trumpcare. Intenția republicanilor este de a elimina multe taxe, inclusiv penalizările pentru cei care refuză să se asigure, și de a reduce fondurile pentru programul Medicaid de asigurări medicale pentru americanii cu venituri mici.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...