Camera Reprezentanților din Congresul SUA abrogă în mare măsură legislația Obamacare

Camera Reprezentanților din Congresul SUA abrogă în mare măsură legislația Obamacare

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a adoptat joi o decizie de abrogare a unor secțiuni importante din legislația asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare, transmite Reuters.

Cu 217 voturi pentru și 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică președintelui Donald Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziției democrate nu a votat alătur de majoritatea republicană, observă Reuters.

A fost o victorie și pentru liderul Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, care nu reușise în două rânduri, anul acesta, să asigure votarea noii reforme a asigurărilor de sănătate.

Noua lege urmează să fie dezbătută și votată în Senat, unde există divergențe chiar în rândurile republicanilor.

Obamacare — denumită oficial Affordable Care Act, legea asistenței (medicale) accesibile — a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluși anterior din sistem, reamintește Reuters.

Partidul Republican s-a opus de la început celei mai cunoscute realizări pe plan intern a președintelui democrat Obama. Aceasta ar urma să fie înlocuită de American Health Care Act, legea americană a asistenței medicale, pentru care se vehiculează deja numele de Trumpcare. Intenția republicanilor este de a elimina multe taxe, inclusiv penalizările pentru cei care refuză să se asigure, și de a reduce fondurile pentru programul Medicaid de asigurări medicale pentru americanii cu venituri mici.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...