Camilla renunță la o tradiție veche de secole. De ce nu mai vrea „doamne de onoare” alături de ea

Camilla renunță la o tradiție veche de secole. De ce nu mai vrea „doamne de onoare” alături de ea

Palatul Buckingham elimină poziția de doamnă de onoare, punând capăt unei tradiții vechi de secole. Combinând rolurile de însoțitor, consilier și secretar, doamnele de onoare (lady-in-waiting) au jucat un rol esențial în viața regală, însoțind-o pe regretata Regina Elisabeta a II-a și pe sora ei Prințesa Margareta la îndatoririle oficiale și la vizitele în străinătate, relatează Daily Mail .

Camilla, regina consoartă a Marii Britanii Foto: shutterstock

Dar regina consoartă Camilla a decis că cele șase doamne de onoare (Sarah Troughton, Jane von Westenholz, Fiona, marchiza de Lansdowne, Lady Katharine Brooke, baroneasa Carlyn Chisholm, Lady Sarah Keswick) vor primi de acum titlul de „însoțitori ai Reginei” (Queen’s Companions).

O sursă de la Palat a spus că cheltuielile necesare pentru îndatoririle lor vor fi acoperite la fel ca la doamne de onoare.

Regina Consoartă nu a vrut și nu a avut nevoie de doamne de onoare, iar însoțitorii Reginei vor avea un rol diferit. Ei sunt acolo pentru a oferi Majestății Sale sprijin și companie. La sfârșitul unei zile foarte aglomerate, este plăcut să ai un prieten vechi lângă tine”, a declarat o sursă regală de rang înalt pentru The Sunday Times.

Toate femeile fac parte din cercul apropiat al regelui și al reginei și se crede că sunt unii dintre cei mai vechi și loiali prieteni ai monarhilor.

Lady Lansdowne, în vârstă de 68 de ani, este designer de interior, și este recunoscută profesional drept „Fiona Shelburne”. Soțul ei Charles, marchizul de Lansdowne, este unul dintre cei mai apropiați prieteni ai regelui.

Iar Carlyn Chisholm a reprezentat anterior conservatorii în Camera Lorzilor. Fană a curselor de cai, ea a participat anterior la Royal Ascot cu Regele Charles și cu regina consoartă Camilia, și obișnuia să meargă și la vânătoare de vulpi cu ei, înainte ca cuplul regal să renunțe la asta.

Rolul însoțitoarelor reginei va fi acela de a sprijini regina consoartă în unele dintre îndatoririle sale cheie oficiale și de stat”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului.

Cele trei doamnele de onoare ale regretatei Regine , Lady Susan Hussey, Dame Mary Morrison și Dame Annabel Whitehead, au fost păstrate, dar acum vor fi cunoscute drept doamne ale casei (ladies of the household). Potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului ele vor „continua să o ajute pe Majestatea Sa să găzduiască întâlniri formale la Palatul Buckingham”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...