Campania de epurare a lui Erdogan continuă în Turcia. Autorităţile au dispus închiderea a peste 130 de instituţii mass-media

Campania de epurare a lui Erdogan continuă în Turcia. Autorităţile au dispus închiderea a peste 130 de instituţii mass-media

Autorităţile din Turcia au anunţat că vor închide 131 de instituţii mass-media, în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, relatează BBC News online.

Campania de epurare a lui Erdogan continuă. Autorităţile turce au dispus închiderea a peste 130 de instituţii mass-media

Lista instituţiilor care urmează să fie închise cuprinde trei agenţii de ştiri, 16 canale de televiziune, 23 posturi radio, 45 de ziare, 15 reviste şi 29 de edituri.

În cele mai multe cazuri este vorba de instituţii media locale, însă pe listă sunt şi câteva care au o audienţa naţională.

Multe dintre aceste instituţii au legături cu clericul musulman Fetullah Gulen, care este acuzat de guvernul turc că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.

Mai mult, în această săptămână, autorităţile au emis mandate de reţinere pe numele mai multor zeci de jurnalişti, inclusiv 47 de foşti jurnalişti de la publicaţia Zaman, unul dintre cele mai populare ziare din Turcia înainte de a fi preluat de stat în luna martie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”