Campania de vaccinare a UE o ajunge din urmă pe cea din SUA (şefa Comisiei Europene)

Campania de vaccinare a UE o ajunge din urmă pe cea din SUA (şefa Comisiei Europene)

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în UE se accelerează şi o ajunge din urmă pe cea din SUA, a declarat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

UE va distribui până la sfârşitul săptămânii 260 milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului, a afirmat Ursula von der Leyen, în opinia căreia campania de vaccinare în spaţiul blocului comunitar este un "succes", potrivit EFE.

"Scopul nostru este de a oferi un vaccin pentru 70% din populaţia adultă până la sfârşitul lunii iulie, aceasta fiind aproape aceeaşi ţintă cu cea pe care şi-au propus-o SUA", a declarat ea într-o conferinţă de presă.

Cei care critică campania de vaccinare din Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de faptul că UE a exportat 220 milioane de doze, aproape la fel de mult cât a utilizat pentru propriii cetăţeni, a declarat von der Leyen, într-o aluzie transparentă la SUA şi Marea Britanie.

"Alţii îşi păstrează întreaga producţie de vaccin pentru ei, dar UE îşi va atinge obiectivele de vaccinare fără să se izoleze de lume", a afirmat şefa executivului european, adăugând că UE a reuşit să recupereze întârzierea iniţială în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei.

Preşedinta Comisiei Europene a spus că 200 de milioane de europeni au fost deja vaccinaţi, insistând asupra faptului că "avansul" înregistrat iniţial de alte ţări în faţa UE în privinţa vaccinării împotriva COVID-19 este relativ.

Într-o intervenţie la televiziunea germană regională WDR, ea a afirmat că la numărul total de persoane vaccinate ar trebui adăugate alte 20.000, având în vedere că ritmul de administrare a dozelor diferitelor seruri a ajuns la 30 de persoane pe secundă.

"Trebuie să fim mândri", a insistat Von der Leyen, care a asigurat că UE este dispusă "să faciliteze" transferul de cunoştinţe referitoare la fabricarea vaccinurilor, deşi nu s-a pronunţat asupra posibilităţii unei suspendări temporare a brevetelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante