Campania de vaccinare a UE o ajunge din urmă pe cea din SUA (şefa Comisiei Europene)

Campania de vaccinare a UE o ajunge din urmă pe cea din SUA (şefa Comisiei Europene)

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în UE se accelerează şi o ajunge din urmă pe cea din SUA, a declarat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

UE va distribui până la sfârşitul săptămânii 260 milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului, a afirmat Ursula von der Leyen, în opinia căreia campania de vaccinare în spaţiul blocului comunitar este un "succes", potrivit EFE.

"Scopul nostru este de a oferi un vaccin pentru 70% din populaţia adultă până la sfârşitul lunii iulie, aceasta fiind aproape aceeaşi ţintă cu cea pe care şi-au propus-o SUA", a declarat ea într-o conferinţă de presă.

Cei care critică campania de vaccinare din Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de faptul că UE a exportat 220 milioane de doze, aproape la fel de mult cât a utilizat pentru propriii cetăţeni, a declarat von der Leyen, într-o aluzie transparentă la SUA şi Marea Britanie.

"Alţii îşi păstrează întreaga producţie de vaccin pentru ei, dar UE îşi va atinge obiectivele de vaccinare fără să se izoleze de lume", a afirmat şefa executivului european, adăugând că UE a reuşit să recupereze întârzierea iniţială în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei.

Preşedinta Comisiei Europene a spus că 200 de milioane de europeni au fost deja vaccinaţi, insistând asupra faptului că "avansul" înregistrat iniţial de alte ţări în faţa UE în privinţa vaccinării împotriva COVID-19 este relativ.

Într-o intervenţie la televiziunea germană regională WDR, ea a afirmat că la numărul total de persoane vaccinate ar trebui adăugate alte 20.000, având în vedere că ritmul de administrare a dozelor diferitelor seruri a ajuns la 30 de persoane pe secundă.

"Trebuie să fim mândri", a insistat Von der Leyen, care a asigurat că UE este dispusă "să faciliteze" transferul de cunoştinţe referitoare la fabricarea vaccinurilor, deşi nu s-a pronunţat asupra posibilităţii unei suspendări temporare a brevetelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 De citit...