Campania electorală britanică: Corbyn promite internet gratuit prin naţionalizarea BT; Johnson: e un ''plan comunist nebunesc''

Campania electorală britanică: Corbyn promite internet gratuit prin naţionalizarea BT; Johnson: e un ''plan comunist nebunesc''

Liderul laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn, a promis vineri că dacă va ajunge la guvernare în urma alegerilor anticipate din 12 decembrie va naţionaliza compania de telecomunicaţii BT pentru a oferi astfel internet gratuit întregii Marii Britanii, idee descrisă de premierul conservator Boris Johnson drept un ''plan comunist nebunesc'', relatează Reuters.

În plus faţă de naţionalizarea grupului BT, Corbyn a vorbit despre o reorganizare a întregii infrastructuri de telecomunicaţii a ţării şi de o creştere a taxelor percepute companiilor din sectorul înaltelor tehnologii.

''Un guvern laburist va face internetul gratuit pentru toată lumea. Aceasta este infrastructura esenţială pentru secolul XXI. Cred că este prea importantă pentru a fi lăsată corporaţiilor (...) Vom taxa corect corporaţiile - Facebook şi Google - pentru a acoperi cheltuielile curente'', a spus într-un discurs Corbyn, al cărui partid este în ultimul sondaj mult în urma celui conservator, cu 30% din intenţiile de vot, faţă de 43% pentru conservatori.

Declaraţia sa i-a luat prin surprindere pe acţionarii BT şi a provocat o scădere cu 3,7% a valorii acţiunilor acestei companii, care nu se mai află sub controlul statului din anul 1984, când ea a fost o referinţă a politicii de privatizare a fostului premier conservator Margaret Thatcher.

După declaraţia lui Corbyn, premierul conservator în exerciţiu, Boris Johnson, a spus tot într-un discurs de campanie că guvernul său ''finanţează un program extins de investiţii în infrastructura rutieră, în telecomunicaţii, conexiuni la internet în bandă largă, nu în planul comunist nebunesc enunţat astăzi mai devreme''.

Cu sloganul de campanie ''Get Brexit Done'' (Să facem Brexitul), Johnson l-a acuzat din nou în această intervenţie pe Corbyn pentru amânarea ieşirii din UE. ''Veniţi cu noi să facem Brexitul, nu să pierdem mai mult timp şi mai mult din viitorul economic preţios al acestei ţări cu un alt referendum şi alte ezitări şi amânări'', a insistat premierul conservator.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…