Canada se pregătește să RIDICE vizele pentru România!

Canada se pregătește să RIDICE vizele pentru România!

Canada se pregateste sa anuleze regimul de vize impus Romaniei si Bulgariei, pentru a deschide drumul ratificarii acordului de liber-schimb dintre Ottawa si Bruxelles, scrie  cbcnews.ca.

Saptamana viitoare, ministrul pentru Imigratie John McCallum se va deplasa la Bruxelles pentru a rezolva chestiunea vizelor impuse celor doua tari.

Informatia vine dupa ce Comisia Europeana a consimtit marti sa ceara avizul parlamentelor nationale din UE pentru adoptarea tratatului de liber-schimb UE-Canada. Acest lucru inseamna ca fiecare parlament national ar putea sa respinga acest acord.

Comisia Europeana si statele membre ale UE au ca obiectiv semnarea acestui acord la finele lui octombrie, in cadrul unui summit la care este invitat si Justin Trudeau.

In aprilie, UE a acordat Canadei si Statelor Unite trei luni pentru a aplica regimul de reciprocitate al vizelor amenintand ca, in caz contrar, ar putea impune vize pentru cetatenii canadieni si americani.

Cotidianul canadian noteaza ca nu este clar daca UE va pune in practica aceasta amenintare, avand in vedere potentialele consecinte economice.

Dar, chiar daca nu li se vor impune vize, canadienii risca un veto asupra acordului de liber schimb.

In cazul in care o tara europeana refuza sa ratifice acordul, votul ar avea efectul unui veto.

Sorin Moisa, europarlamentar roman, a declarat pentru CBC News ca, daca o solutie nu este anuntata saptamana viitoare, ar trebui "cel putin" sa fie anuntata in septembrie. "Altfel avem o problema majora", a avertizat el.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...