Canada: Un avion militar face drum întors din cauza coronavirusului

Canada: Un avion militar face drum întors din cauza coronavirusului

Un avion militar canadian, care zbura joi spre Letonia în cadrul unei misiuni NATO, a fost obligat să se întoarcă în Canada de teamă că trupele aflate la bord fuseseră expuse la COVID-19, a informat duminică Ministerul Apărării de la Ottawa, relatează AFP.

Decizia a fost luată atunci când forţele armate canadiene au aflat că un individ de la baza militară Trenton (Ontario), de unde decolase avionul, a fost testat pozitiv la coronavirus, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministrului Apărării, Jessica Lamirande.

Persoana în cauză ar fi putut intra în contact cu cei 70 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul avionului, a subliniat ea.

"Sănătatea şi bunăstarea membrilor noştri şi ale aliaţilor şi partenerilor din Letonia sunt o prioritate", a scris Jessica Lamirande într-un e-mail transmis AFP. "Decizia fost luată de a face drum întors în loc să aterizeze în Letonia pentru a evita răspândirea bolii", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Soldaţii vor fi nevoiţi să stea în carantină 14 zile la Trenton înainte de a fi desfăşuraţi din nou în străinătate, a spus ea, precizând că incidentul nu a avut niciun efect major asupra misiunii canadiene în Letonia.

Canada are circa 540 de militari trimişi în Letonia unde conduc, din 2017, un grup tactic al Alianţei Nord-Atlantice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...