Cancelarul Angela Merkel va efectua o vizită la Washington pe 14 martie

Cancelarul Angela Merkel va efectua o vizită la Washington pe 14 martie

Cancelarul german Angela Merkel se va afla în vizită oficială la Washington pe 14 martie, a declarat vineri un oficial american, relatează Reuters.

Vizita a fost confirmată și de o sursă guvernamentală germană, care a precizat că Angela Merkel intenționează să se întâlnească cu președintele american Donald Trump pe 14 martie la Casa Albă, informează AFP și DPA.

'Planificarea vizitei este în curs de desfășurare', a afirmat sursa citată.

Anunțul vizitei are loc la scurt timp după reuniunea în Germania a miniștrilor de finanțe din statele membre G20 și va pune bazele vizitei lui Donald Trump din iulie în Germania, unde va participa la un summit al liderilor G20, notează Reuters.

Noul președinte republican al SUA și Angela Merkel au oferit o declarație comună după o convorbire telefonică în ianuarie, subliniind importanța NATO și promițând că vor lucra mai strâns pentru combaterea terorismului.

Câteva zile mai târziu, Merkel a criticat aspru interdicția temporară de călătorie emisă de Trump pentru cetățenii din șapte state cu populație majoritar musulmană. De asemenea, ea a subliniat în repetate rânduri importanța libertății presei atunci când a fost întrebată despre comentariile negative ale lui Donald Trump la adresa mass-media.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina