Cancelarul Angela Merkel va efectua o vizită la Washington pe 14 martie

Cancelarul german Angela Merkel se va afla în vizită oficială la Washington pe 14 martie, a declarat vineri un oficial american, relatează Reuters.

Vizita a fost confirmată și de o sursă guvernamentală germană, care a precizat că Angela Merkel intenționează să se întâlnească cu președintele american Donald Trump pe 14 martie la Casa Albă, informează AFP și DPA.

'Planificarea vizitei este în curs de desfășurare', a afirmat sursa citată.

Anunțul vizitei are loc la scurt timp după reuniunea în Germania a miniștrilor de finanțe din statele membre G20 și va pune bazele vizitei lui Donald Trump din iulie în Germania, unde va participa la un summit al liderilor G20, notează Reuters.

Noul președinte republican al SUA și Angela Merkel au oferit o declarație comună după o convorbire telefonică în ianuarie, subliniind importanța NATO și promițând că vor lucra mai strâns pentru combaterea terorismului.

Câteva zile mai târziu, Merkel a criticat aspru interdicția temporară de călătorie emisă de Trump pentru cetățenii din șapte state cu populație majoritar musulmană. De asemenea, ea a subliniat în repetate rânduri importanța libertății presei atunci când a fost întrebată despre comentariile negative ale lui Donald Trump la adresa mass-media.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

4 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

5 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…