Cancelarul austriac pledează pentru taxe fiscale corecte la nivel naţional şi european

Cancelarul austriac pledează pentru taxe fiscale corecte la nivel naţional şi european

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a salutat luni, într-un mesaj public, lucrătorii din sectoarele esenţiale în contextul COVID-19 şi a subliniat că firmele multinaţionale ar trebui să achite o parte echitabilă din taxe, transmite Reuters.

''La nivel naţional şi european, noi vom lupta contra tuturor formelor de evaziune fiscală şi practicilor fiscale incorecte ale marilor companii'', a spus Kurz într-un discurs rostit cu ocazia marcării a 75 de ani de la fondarea celei de-a doua Republici Austriece, la 27 aprilie 1945.

Austria, una dintre cele mai prospere ţări din Europa, a înregistrat o rată de creştere de 1,6% în 2019, peste media Uniunii Europene. Ţara a înregistrat un excedent bugetar de aproximativ 0,7% din PIB.

Ministrul de finanţe austriac Gernot Blümel a prognozat că ţara va avea un deficit de cel puţin 1% din PIB în acest an.

La jumătatea lunii martie, Austria a anunţat alocarea sumei de 4 miliarde de euro pentru a evita insolvabilitatea companiilor, a favoriza păstrarea salariaţilor pe piaţa forţei de muncă active şi a sprijini angajaţii independenţi în contextul epidemiei de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…