Cancelarul austriac propune o 'actualizare' a Tratatului UE

Cancelarul austriac propune o 'actualizare' a Tratatului UE

Tratatul care formează baza Uniunii Europene ar trebui actualizat pentru a include sancţiuni mai aspre împotriva statelor membre care încalcă reglementările în materie de datorie publică, migraţie şi democraţie, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, transmite dpa.

'Am avut o criză a datoriilor, o criză a euro, criza migraţiei, criza schimbărilor climatice şi haosul Brexitului', a afirmat conservatorul Sebastian Kurz, într-un interviu apărut vineri în cotidianul vienez Kleine Zeitung şi în alte ziare regionale.

'Avem nevoie de un nou tratat al UE. Cel vechi nu mai este de actualitate', a declarat cancelarul austriac, cu trei săptămâni înaintea alegerilor europarlamentare.

În opinia sa, Tratatul UE nu ar trebui să fie modificat în mod fundamental în ce priveşte instituţiile europene actuale, însă numărul de comisari din executivul UE ar trebui redus.

În plus, Parlamentul European ar trebui să-şi desfăşoare activitatea doar la Bruxelles, capitala de-facto a Uniunii Europene, şi să se renunţe la sediul din Strasbourg, mai propune şeful guvernului austriac.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?