Cancelarul german Angela Merkel a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex

Cancelarul german Angela Merkel a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială, relatează Reuters, AFP și DPA.

* Parlamentul german a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

"Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege", le-a spus ea jurnaliștilor după votul din Bundestag (camera inferioară a parlamentului) în favoarea amendamentului care va legaliza căsătoria între persoanele de același sex.

"Sper că votul de astăzi nu numai că promovează respectul între opinii diferite, dar va aduce și o mai mare coeziune socială și pace", a adăugat ea, subliniind că această chestiune este "extrem de emoționantă... pentru ea personal".

Textul a fost adoptat cu o majoritate de 393 de aleși din camera inferioară a Parlamentului german, în timp ce 226, toți membri ai familiei conservatoare ai cancelarului german, s-au opus.

Noua lege, care trebuie aprobată de Bundesrat (camera superioară a parlamentului) pentru a intra în vigoare, ceea ce se va întâmpla probabil până la sfârșitul anului, le va acorda cuplurilor de homosexuali dreptul de adopție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro