Cancelarul german Angela Merkel elogiază dezvoltarea economică a Ungariei

Cancelarul german Angela Merkel elogiază dezvoltarea economică a Ungariei

Cancelarul german Angela Merkel a elogiat luni dezvoltarea economică a Ungariei şi a subliniat importanţa cooperării bilaterale, cu prilejul vizitei la Berlin a premierului ungar Viktor Orban, transmit dpa şi MTI.

"Dezvoltarea economică a Ungariei a fost până acum foarte, foarte pozitivă, şi cred că acest lucru s-a datorat şi Uniunii Europene", a afirmat Angela Merkel.

"Ungaria este o ţară care a reuşit să iasă dintr-o situaţie dificilă prin investiţii inteligente, prin dezvoltarea economiei", aşa încât astăzi este în căutare de mână de lucru calificată şi nu-şi face griji în legătură cu şomajul, a spus cancelarul german, adăugând: "Economiile noastre au legături foarte strânse".

Premierul ungar a declarat la rândul său că balanţa comercială bilaterală germano-ungară doboară an după an noi recorduri, iar în 2019 volumul schimburilor a depăşit 55 miliarde de euro.

Cei doi lideri au indicat în declaraţiile făcute înaintea discuţiilor oficiale că pe agenda convorbirilor se află şi extinderea Uniunii Europene, Angela Merkel numind Albania şi Macedonia de Nord drept potenţiali noi membri ai Uniunii.

La rândul său, Viktor Orban a afirmat că Ungaria este favorabilă extinderii UE şi a apreciat că trebuie să progreseze discuţiile în acest sens cu Serbia, drept precondiţie pentru stabilitatea Balcanilor, a mai consemnat dpa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

3 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

4 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc