Cancelarul german Angela Merkel va face o vizită la Varşovia luni (presa poloneză)

Cancelarul german Angela Merkel va face o vizită la Varşovia luni (presa poloneză)

Cancelarul german Angela Merkel, care a depus jurământul miercuri pentru al patrulea său mandat, va face o vizită la Varşovia luni, au anunţat televiziunea publică poloneză şi agenţia PAP, transmite AFP.

Potrivit presei poloneze, care citează informaţii din surse diplomatice, Varşovia va fi a doua capitală europeană vizitată de Merkel.

Vineri, cancelarul german urmează să meargă la Paris pentru a avea "o întâlnire de lucru" cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat Palatul Elysee.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a vizitat Berlinul la mijlocul lunii februarie, pentru a încerca să relanseze relaţiile cu Germania, tensionate după ascensiunea la putere, în 2015, la Varşovia, a conservatorilor naţionalişti.

La nivel economic şi comercial, cooperarea bilaterală este bună - Polonia fiind unul dintre partenerii cei mai importanţi pentru Germania -, dar dosare spinoase din istorie opun cele două ţări, notează AFP.

Conservatorii Partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) nu exclud posibilitatea revenirii la problema reparaţiilor de război pentru grelele pierderi suferite în timpul celui de-al doilea conflict mondial, un dosar care, în opinia Berlinului, este o chestiune închisă. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante