Cancelarul german Olaf Scholz se recuperează cu zâmbetul pe buze și un petic la ochi după un accident de jogging

Cancelarul german Olaf Scholz se recuperează cu zâmbetul pe buze și un petic la ochi după un accident de jogging

Cancelarul german Olaf Scholz a postat pe Twitter o fotografie în care apare cu un plasture negru pe ochi și vânătăi de culoare roșu închis pe partea dreaptă a feței. Rănile au fost rezultatul unui accident de jogging care a avut loc în weekend.

Cancelarul Olaf Scholz, la biroul său. FOTO Steffen Kugler/Bundesregierung

În ciuda gravității aparente a rănilor sale, Scholz și-a păstrat umorul caracteristic, exprimându-și entuziasmul cu privire la potențialele meme-uri în legendă, scriu jurnaliștii Associated Press .

Instantaneul, aparent realizat la Cancelarie, îl arată pe Scholz cu un zâmbet, încercând să minimalizeze amploarea rănilor sale. În aceeași postare, el și-a liniștit urmăritorii scriind: „Mulțumesc pentru urările de bine, pare mai rău decât este!”.

În timp ce Scholz a fost nevoit să anuleze unele angajamente din cauza rănilor sale, purtătorul său de cuvânt a subliniat că acesta era bine-dispus având în vedere circumstanțele.

Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al cancelarului, s-a adresat presei din Berlin și a împărtășit că Scholz era „destul de bine dispus în această dimineață, dar încă arată puțin lovit”. Fotografia a fost publicată pentru a oferi publicului o imagine a modului în care Scholz ar putea apărea în următoarele săptămâni, pe măsură ce se recuperează după rănile suferite.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în timp ce Scholz făcea jogging în orașul său natal Potsdam, situat la 28 de kilometri sud-vest de capitala germană. Vânătăile și rănile, deși reprezintă cu siguranță un motiv de îngrijorare, nu l-au împiedicat pe Scholz să își facă apariția luni la Berlin. Cancelarul a fost văzut reluându-și îndatoririle în ciuda accidentului.

În vârstă de 65 de ani, Olaf Scholz se află la cârma conducerii Germaniei din decembrie 2021. Înainte de rolul său de cancelar al țării, el a deținut funcții importante, printre care cea de ministru al Finanțelor și al Muncii, precum și cea de primar al orașului Hamburg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat