Când ai nevoie de un implant dentar?

Când ai nevoie de un implant dentar?

Neînlocuirea unui dinte pierdut poate avea consecințe nefaste asupra sănătății tale orale. Din acest motiv, dacă te confrunți cu problema edentației, este recomandat să iei măsurile necesare la momentul potrivit, pentru a te bucura de o dantură puternică.
 

Un implant dentar constă într-o rădăcină dentară artificială amplasată în maxilar, care creează o bază și o structură permanentă și solidă pentru o coroană sau o punte dentară. Însă, de ce ajung anumite persoane să aibă nevoie implanturi dentare? Iată, mai jos, trei semne ce ar putea indica faptul că un implant dentar este necesar.

Când ai un dinte pierdut, un implant dentar te va ajuta să îți reconstruiești dantura

Dacă te confrunți cu problema edentației, nu trebuie să îți faci griji, întrucât o clinica stomatologica îți va putea oferi cele mai bune soluții pentru a-ți redobândi zâmbetul. Implanturile dentare sunt o opțiune excelentă în acest sens, una foarte populară de altfel.

Un implant dentar va completa spațiul rămas în urma dintelui pierdut și se va integra cu succes în cadrul danturii tale, astfel că nu trebuie să-ți faci griji că va arăta artificial sau că îți va afecta zâmbetul în vreun fel.

Un implant dentar poate rezolva problema protezelor dentare slăbite

Mulți pacienți au de suferit de pe urma slăbirii protezelor dentare mobile. Există, însă, o soluție ce poate împiedica asemenea experiențe neplăcute: implanturile dentare. Un implant dentar poate fixa o proteză dentară (precum o punte sau o coroană) care își pierde stabilitatea pe parcursul unei zile. În acest fel, vei scăpa total de grija că proteza se va desprinde în timp ce mănânci sau vorbești.

Te-ai săturat de adezivii pentru proteze sau de întreținerea acestora

Dacă ai avut vreodată proteză dentară, probabil cunoști procedura: scoți proteza pentru a o curăța, apoi aplici un adeziv special pentru a o fixa. Acest lucru nu este tocmai tocmai plăcut pentru majoritatea celor care se confruntă cu o astfel de situație. Dacă îți dorești o opțiune mai convenabilă în ceea ce privește îngrijirea danturii, implanturile dentare pot fi o alternativă excelentă.

Implanturile dentare au, așadar, nenumărate beneficii. Arată și se simt asemenea dinților naturali, îți sporesc încrederea de sine, sunt rezistente în timp, ușor de întreținut și contribuie la susținerea sănătății orale în general. Medicul stomatolog te poate ajuta să afli dacă un implant dentar este necesar și, în cele din urmă, să creeze o schemă de tratament potrivită pentru tine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…