Când Germania are dificultăţi, forţa propulsoare a Europei slăbeşte, avertizează Pierre Moscovici

Când Germania are dificultăţi, forţa propulsoare a Europei slăbeşte, avertizează Pierre Moscovici

Comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, a subliniat luni că fragilitatea unei ţări cum este Germania reprezintă o ameninţare pentru Europa, transmite AFP.

"Când principala ţară se află nu în criză, ci în dificultate, forţa propulsoare a Europei slăbeşte. Trebuie să fim atenţi", a avertizat fostul ministru francez al economiei pe canalul de televiziune politic Public Senat.

Moscovici a precizat că, deşi în Germania "nu există o ameninţare iliberală sau o extremă dreaptă care ar putea revendica puterea", fragilitatea coaliţiei dintre social-democraţi (SPD) şi partidul de centru-dreapta CDU (Uniunea Creştin Democrată) a cancelarei Angela Merkel complică reformele la scară europeană.

"Or, avem nevoie de o reformă a zonei euro, de un buget al zonei euro dacă vrem să combatem inegalităţile, de o taxă pentru companiile din domeniul digital pentru ca acestea să plătească o cotă corectă de impozitare acolo unde fac profit şi aduc valoare", a menţionat comisarul european, insistând asupra necesităţii unui cuplu franco-german solid pentru luarea deciziilor "în 27" (state membre ale Uniunii Europene după Brexit).

El a exclus totodată o posibilă demisie a Angelei Merkel, punând accentul pe solicitările SPD privind "o nouă foaie de parcurs, un nou contract de guvernare şi schimbări în conducerea coaliţiei", pe care a calificat-o drept haotică, mai ales în problema migranţilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA