Când Germania are dificultăţi, forţa propulsoare a Europei slăbeşte, avertizează Pierre Moscovici

Comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, a subliniat luni că fragilitatea unei ţări cum este Germania reprezintă o ameninţare pentru Europa, transmite AFP.

"Când principala ţară se află nu în criză, ci în dificultate, forţa propulsoare a Europei slăbeşte. Trebuie să fim atenţi", a avertizat fostul ministru francez al economiei pe canalul de televiziune politic Public Senat.

Moscovici a precizat că, deşi în Germania "nu există o ameninţare iliberală sau o extremă dreaptă care ar putea revendica puterea", fragilitatea coaliţiei dintre social-democraţi (SPD) şi partidul de centru-dreapta CDU (Uniunea Creştin Democrată) a cancelarei Angela Merkel complică reformele la scară europeană.

"Or, avem nevoie de o reformă a zonei euro, de un buget al zonei euro dacă vrem să combatem inegalităţile, de o taxă pentru companiile din domeniul digital pentru ca acestea să plătească o cotă corectă de impozitare acolo unde fac profit şi aduc valoare", a menţionat comisarul european, insistând asupra necesităţii unui cuplu franco-german solid pentru luarea deciziilor "în 27" (state membre ale Uniunii Europene după Brexit).

El a exclus totodată o posibilă demisie a Angelei Merkel, punând accentul pe solicitările SPD privind "o nouă foaie de parcurs, un nou contract de guvernare şi schimbări în conducerea coaliţiei", pe care a calificat-o drept haotică, mai ales în problema migranţilor. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc